Metal bend Slayer nastupio pred oko 3.500 fanova

Jedan od vodećih metal bendova u svetu, Slayer, održao je koncert u Kombank areni pred oko 3. 500 fanova
Događaji
23:10h Autor:
Metal bend Slayer nastupio pred oko 3.500 fanova
Foto: Fonet

Američki treš metal bend Slayer održao je koncert u Kombank arani pred oko 3.500 fanova, a kao predgrupe nastupili su domaći sastav Rapid Force i bend bivšeg basiste Metallike, Džejsona Njusteda - Newsted. Jedan od vodećih metal bendova u svetu i jedan je od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa prvi put je svirao sinoć u Beogradu i to u sastavu: Tom Araja, Keri King, Pol Bostaf i Geri Holt.

Bostaf, koji je svirao u Slayer-u od 1992. do 2001. godine, vratio se u bend 4. juna na njihovom prvom koncertu u okviru ovogodišnje turneje, koja obuhvata 35 koncerata po Evropi i Južnoj Americi, dok Holt svira umesto nedavno preminulog Džefa Hanemana.

Koncert su pred glasnim fanovima počeli naslovnom numerom sa poslednjeg albuma World Painted Blood, a u parteru su odmah počele šutke. Brutalni, žustri i glasni, zbog čega ih mnogi smatraju alfom i omegom čvrstog zvuka, dokazali su se i pred beogradskim fanovima koji su podivljali kada je Araja najavio numeru War Ensemble. Halloowed Point, Hate Worldwide, At Dawn They Sleep, Ćemical Warfare, ali i pesma o vezi koja nas sve spaja - Bloodline našle su se na repertoaru benda koji je poznati magazin Kerrang nedavno nagradio u kategoriji Legende.

“Da li razumete slobodu? Uživate li slobodu? Trebalo bi uvek da štitite svoju slobodu i da ne dozvolite da vam je oduzmu”, rekao je Araja najavivši Mandatory Suicide. Otvoreno iznošenje stava o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima i skretanje pažnje na zastranjivanja u društvu kroz tekstove pesama, metalci su pozdravili na svoj način, uz glasno pevanje, skakanje, guranje, headbanging

“Vreme je za pesmu o ljubavi”, još jednom se Araja obratio publici i zasvirao Dead Skin Musk. Poslednja pesma pre bisa - Raininig Blood zapalila je atmosferu, a zasvetlela je i baklja u publici, dok su šutke u parteru postale još žustrije. Pre ponovnog izlaska na scenu i numera South of Heaven i Angel of Death, sklonjena je crna zavesa u pozadini i predstavljen je veliki logo kompanije Hajniken, ali pretvoren u posvetu preminulom gitaristi Hanemanu. Iznad i ispod njegovog imena, godine rođenja i smrti, piše Anđeo smrti još vlada (Angel od death Still Reignins).

“Hvala vam mnogo. Vidimo se opet”, poručio je Araja posle jednoipočasovnog koncerta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs