Čuvena venčanica Elizabet Tejlor na aukciji

Venčanica koju je Elizabet Tejlor nosila kada se 1950. udala za Konrada Hiltona mlađeg biće ponuđena na Kristijevoj aukciji u Londonu
Wedding
19:24h Autor:
Čuvena venčanica Elizabet Tejlor na aukciji
Foto: AP

Venčanica koju je Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor) nosila kada se 1950. udala za Konrada Hiltona mlađeg (Conrad Hilton) biće ponuđena na Kristijevoj aukciji u Londonu.

Kako prenose britanski mediji, holivudskoj divi je haljinu, koju je dizajnirala kostimograf Helen Rouz, poklonio studio MGM posle uloge u filmu Nevestin otac iz 1950.

"U to vreme, to je bilo venčanje venčanja. Ona je sa 18 bila član holivudskog plemstva i svi su želeli da prisustvuju njenoj svadbi. Svako ko je u to vreme bio neko, bio je jedan od 700 zvanica, uključujući i Džindžer Rodžers i Freda Astera, a ta haljina je bila zvezda šoua", rekla je direktorka londonskog Kristija, Nikolet Tomkinson.

Bilo je potrebno 15 ljudi i tri meseca da se napravi haljina koja sadrži 13,7 metara belog satena i prekrivena jeperlama, biserima i ima ugrađen korset.

Tejlorova se od Hiltona razvela posle svega devet meseci i posle toga se udavala još sedam puta. Glumica je haljinu poklonila za aukciju na Beverli Hilsu 1960-ih. Žena koja ju je kupila poklonila ju je svojoj unuci koja ju je nosila na svom venčanju 1974. i koja je i dan danas srećno udata. Očekuje se da će na današnjoj aukciji haljina biti prodata za 30.000 do 50.000 funti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs