Osobe mlađe od 16 godina u pratnji odrasle osobe

Japanska umetnost seks sadržaja nije za svakoga

Britanski muzej će iduće godine uvesti zabranu ulaska za osobe mlađe od 16 godina za izložbu japanske umetnosti, na kojoj će biti izložena dela seksualnog sadržaja
Zanimljivosti
02:28h Autor:
Japanska umetnost seks sadržaja nije za svakoga

Saopšteno je danas iz Britanskog muzeja da će iduće godine uvesti zabranu ulaska za osobe mlađe od 16 godina za izložbu japanske umetnosti, na kojoj će biti izložena dela seksualnog sadržaja.

Slike će biti izložene u Londonu u oktobru u okviru izložbe na kojoj će biti prikazana erotska umetnička forma šunga, ali neka dela su toliko eksplicitna da će deca mlađa od 16 na izložbu moći da uđu samo u pratnji odrasle osobe, piše AFP. Portparolka muzeja objasnila je da će se na izložbi naći i slika čuvenog japanskog umetnika Hokusaija, na kojoj je prikazana žena u sendviču između dve hobotnice.U najavi izložbe, muzej je prikazao jednu krotkiju sliku Utagave Tojoharua Kurtizane kuće Tamaja iz 1770-ih ili ranih 1780-ih.

"Ovo je škola za fufe. Možete da vidite sve veštine koje je jedna uspešna fufa trebalo da zna", objasnio je sliku direktor muzeja Mil Mekgregor.

Britanski muzej je najpopularnija destinacija u Britaniji i trenutno je sa izložbom Život i smrt u Pompeji od aprila privukao 1,7 miliona posetilaca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs