Aukcija

Prodaje se porše slavne Dženis Džoplin: Izvolite na aukciju!

Poršeu 356C 1600 kabriolet se procenjuje na preko 400.000 dolara
Vesti
20:58h Autor:
Prodaje se porše slavne Dženis Džoplin: Izvolite na aukciju!
Foto: Profimedia

Porše oslikan psihodeličnim bojama, koji je pripadao legendarnoj američkoj pevačici Dženis Džoplin, biće ponuđen na aukciji 10. decembra u Njujorku.

Aukcijska kuća Sotbi, koja je organizator licitacije, saopštila je da je reč o Poršeu 356C 1600 kabriolet čija se cena procenjuje na preko 400.000 dolara.

Porše 356C 1600 kabriolet koji je pripadao američkoj pevačici Dženis DžoplinIako je pevala "Bože, kupi mi mercedes-benc", Džoplin je 1968. sebi nabavila jedan drugi nemački luksuzni bolid - porše.

Smatrajući da je bela boja automobila previše "dosadna", dala je prijatelju da preko cele karoserije naslika živopisnu sliku na kojoj je prikazana sa članovima svog benda, zajedno sa slikama leptirova i meduza.

"Džoplinin 356C je bez sumnje jedan od najznamenitijih poršea svih vremena. To je fantastičan automobil koji nadilazi umetnost, pop kulturu i društvene pokrete, u svakom pogledu automobil dostojan slavne pevačice", napominju u Sotbiju.

Džoplin se stalno vozila u poršeu koji je obično bio parkiran ispred holivudskog hotela u kom je umrla 1970. predoziravši se heroinom.

Automobil je nakon njene smrti pripao njenoj porodici koja ga je pozajmila Kući slavnih rokenrola u Klivlendu, gde je bio izložen od 1995, a koja je sada odlučila da ga stavi na prodaju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs