Hrabro

Ova zemlja postaje 100 posto organska: Raj za ljubitelje zdravog života! (FOTO)

Danska je već daleko odmakla kada je u pitanju proizvodnja organske hrane
Destinacije
15:06h Autor:
Ova zemlja postaje 100 posto organska: Raj za ljubitelje zdravog života! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Instagram/ Visitscandinavia

Hoće li ova država sada postati i 100 posto popularnija? Nama se čini da hoće. Zemlja koja je sebi postavila neverovatno hrabaran i pohvalan cilj da do 2020. čitavu proizvodnju voća, povrća i bilja pretvori u 100% organsku i biodinamičku je Danska, piše Elle.rs.

Država podstiče i daje različite benefiti stanovništvu za pretvaranje zemljišta u organsko, a stimulira se i povećanje potražnje za organskim proizvodima, prenosi časopis LifeGate.

Oni znaju ono što smo mi zaboravili: Zbog ovoga se u Skandinaviji dobro živi!

Iako su Skandinavci generalno poznati po negovanju zavidno zdravih navika, a trend organske ishrane u Danskoj je prisutan praktično oduvek, država je ipak prepoznala potencijal ovakve ishrane i njene sve veću poplarnosti takođe, te je uložila samo prošle godine čak više od 53 miliona evra uložila je Danska samo u prošloj godini kako bi svoju poljoprivredu preusmjerila s konvencionalnih na organske metode i tako postala prva država u svijetu koja proizvodi 100% organsku hranu.

U ovoj evropskoj zemlji žena ima sva prava: Raj za nežniji pol! (FOTO)

Izvoz danskih organskih proizvoda napreduje

Danska je već daleko odmakla kada je u pitanju proizvodnja organske hrane. Njihov nacionalni organski brand slavi već četvrt stoleća, 97% građana upoznato je s njegovim značenjem, a izvoz danskih organskih proizvoda od 2007. godine povećan je za 200%.

Tamošnja vlada donijela je Akcijski organski plan za Dansku i u njemu u 67 točaka propisala što im je činiti za ostvarenje cilja da do 2020. godine cijela zemlja proizvodi isključivo organsku hranu.

Kinezi prave šume na nebu: Ovakvo čudo samo oni mogu da stvore! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs