Genijalna ideja

Nude 2.000 evra svakome ko se doseli ovde: Italijanski gradić koji vapi za stanovnicima! (FOTO)

Gradonačelnik je odlučio da će prvo srušiti cene najma nekih nekretnina na samo 50 evra mesečno, a zatim želi svim doseljenicima da da 2.000 evra
Destinacije
13:12h Autor:
Nude 2.000 evra svakome ko se doseli ovde: Italijanski gradić koji vapi za stanovnicima! (FOTO)
Foto: Facebook / Daniele.galliano.56

Gradonačelnik malog italijanskog mesta u brdima Ligurije našao se u velikim problemima. Već decenijama njegovi sugrađani napuštaju Bormidu koji je sada spao na manje od 400 stanovnika.

<\/div>

Kako bi okrenuo taj trend i pokrenuo talas doseljavanja, on je došao na sjajnu ideju.

Italijanski dragulj Verona: Čarobni grad sa najslavnijom ljubavnom pričom! (FOTO, VIDEO)

<\/div>

Tačnije, dobio je dve ideje. Prvo će srušiti cene najma nekih nekretnina na samo 50 evra mesečno, a zatim želi svim doseljenicima da da 2.000 evra. On sam priznaje da je sve još u proceduri i da u sledeća dva meseca želi da sruši cene najma nekretnina. A tek kasnije će se razgovarati o davanju novca doseljenicima.

Ovo je grad iz snova: Poklanja svim stanovnicima 1.100 evra, ali uz jedan uslov! (FOTO)

<\/div>

"Inicijativa je još u veću i mora da prođe svu potrebnu proceduru pre implementacije", napisao je gradonačelnik Danijel Galijano na svom Fejsbuku.

Inicijativa je, kako piše Daily Mail, naišla na veliko odobravanje na društvenim mrežama. Tako je gradonačelnikov profil sada zatrpan ponudama za preseljenje. Sohail Rana, iz Danske, otvoreno je rekao da je spreman da se odrekne i 2.000 evra samo kako bi mogao da se doseli u Italiju. Galijanu se javljaju ljudi iz svih delova sveta, od SAD-a do Ugande. Čak ni činjenica da u gradiću postoje samo četiri restorana i crkva te da je praktično nemoguće naći posao nisu odvratili mnoge komentatore.

8. put zaredom proglašen najpoželjnijim gradom za život: Magija evropske prestonice! (FOTO)

<\/div>

"Sve dok ima interneta, ja ne moram da ase brinem o lokalnom zaposlenju. Ne treba mi ni 2.000 evra. Dovoljan mi je predivan planinski grad i dovoljno udaljenosti od gradova", napisala je Debora Liao. Trenutno se na italijanskim stranicama za oglašavanje nekretnina može pronaći samo jedna nekretnina za najam i reč je o porodičnoj kući koja se iznajmljuje za 350 evra. Kuća ima osamdesetak kvadrata stambene površine i još 50-ak kvadrata okućnice.

Ovde ni milioneri ne mogu da dođu do stana: Najekskluzivnije ulice na svetu! (FOTO, VIDEO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs