Lepota netaknute prirode

Božićno ostrvo: Mali raj na kojem žive samo retki srećnici! (FOTO)

Pod uticajem Indijskog okeana, preovladava tropska klima, a prijatne temperature, koje su cele godine između 25 i 27 stepeni, čini Božićno Ostrvo veoma privlačnim mestom za život
Destinacije
06:18h Autor:
Božićno ostrvo: Mali raj na kojem žive samo retki srećnici! (FOTO)
Foto: Profimedia

Prelepa destinacija pod nazivom Božićno Ostrvo nalazi se u Indijskom okeanu, jugozapadno od ostrva Jave.

Ovakvo ime potiče od toga što ga je kapetan Vilijam Majnors pronašao baš na Božić 1863. godine.

Prostrano ostrvo zauzima porvšinu od 135 kvadratnih kilometara, a zvanično pripada Australiji. Vulkanskog je porekla, okruženo koralnim grebenom, koji oduzima dah svojim gorostasnim izgledom, naročito kad je more nemirno.

Temperatura 27 stepeni, hrana odlična: Ovde ćete se odmoriti od života za male pare! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Letovališta su otvorena 1994, ali su zatvorena samo četiri godine kasnije zbog nedovoljnog interesovanja, iako mesto može da se pohvali prelepom prirodom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Divne plaže, sa toplim, belim, sitnim peskom pružaju rajski osećaj, kristalno čista voda oduzima dah, a bogate palme sa mnoštvom kokosa prave divnu hladovinu.

Srpska Atina: Fotografije koje pokazuju da je Novi Sad najlepši u jesen! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pod uticajem Indijskog okeana, preovladava tropska klima, a prijatne temperature, koje su cele godine između 25 i 27 stepeni, čini Božićno Ostrvo veoma privlačnim mestom za život. Ipak, prema podacima iz 2009. godine, mesto naseljava svega 1.400 stanovnika.

Foto: Profimedia, Plaža Doli
Foto: Profimedia, Plaža Doli

Zvanični jezik ostrva je engleski, iako na njemu žive najrazličitije kulture, od Kineza, preko Evropljana do Malajaca, a većina stanovništva bavi se iskopavanjem fosfata i krečnjaka.

Najveći deo ostrva zauzima Nacionalni park, u kojem živi dosta biljnih i životinjskih vrsta, među kojima je i gušter džinovski geko.

Simbol Nacionalnog parka Božićnog ostrva je istoimena crvena kraba, najbrojnija životinja na ostrvu - procenjuje se da oko 100 miliona crvenih kraba odlazi u vodu da se mresti. Otvoren je 1970. godine, zbog jakog uticaja iskopavanja fosfata na floru i faunu Božićnog ostrva.

Ruski voz, avantura koja se pamti: Put dug 7 dana i noći, kroz 8 vremenskih zona! (FOTO)

Foto: Profimedia, Crvenih kraba ima svuda
Foto: Profimedia, Crvenih kraba ima svuda
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs