Vredi posetiti

Srpska Atina: Fotografije koje pokazuju da je Novi Sad najlepši u jesen! (FOTO)

Vreme je da obnovite uspomene ili da po prvi put zakoračite u ovaj pravi mali vojvođanski raj
Destinacije
03:00h Autor:
Srpska Atina: Fotografije koje pokazuju da je Novi Sad najlepši u jesen! (FOTO)
Foto: Stil
1 / 6 Foto: Stil

Vikend je pred nama, zato ga pametno iskoristite! Prava je prilika da, ukoliko se već dugo vremena kanite, otputuje negde van Beograda.

Naš predlog je Novi Sad - tako blizu, a tako divan grad. Ne treba vam mnogo novca za prevoz, bilo da idete autom ili autobusom. Zapravo, najpotrebniji su vam dobra volja i dragi ljudi.

Foto: Stil
Foto: Stil

Iako vas možda ne asocira na lepo vreme, ali jesen zaista ima svojih čari. Daje jednu posebnu notu prirodi, čineći je nestvarno lepom.

Zlatne boje, lišće na ulicama i neki poseban miris u vazduhu začinili su i naš najveći grad Vojvodine.

Svake godine kuće pocrvene u celom selu: Donju Lokošnicu krasi najukusnija dekoracija! (FOTO)

Foto: Stil
Foto: Stil

Novi Sad je, posle Beograda, drugi grad u Srbiji po broju stanovnika. Dugo vremena je bio centar srpske kulture, zbog čega je i dobio nadimak Srpska Atina.

Grad leži na obalama reke Dunav, a ubedljivo najlepši pogled se pruža sa čuvene Petrovaradinske tvrđave, koja je još davnih vremena dobila nadimak Gibraltar na Dunavu jer je bila neosvojiva za ondašnju ratnu tehniku.

Foto: Stil
Foto: Stil

Pored muzeja, arhiva i niza umetničkih ateljea, poslednjih godina na Petrovaradinskoj tvrđavi održava se muzički festival Egzit.

Evo zašto najbogatiji ljudi na svetu dolaze da žive ovde: Država u kojoj teče med i mleko! (FOTO)

Foto: Stil
Foto: Stil

U centru grada nalazi se novosadska katedrala, crkva imena Marijinog. Zbog svoje arhitekture, ovo velelepno izdanje ostavlja snažan utisak kako na sugrađane, tako i na turiste.

Foto: Stil
Foto: Stil

S svih strana nalaze se kafići i restorani sa baštama koje vrve od lepih i nasmejanih Novosađanki.

Dugim popločanim ulicama, dolazite i do najlepšeg novosadskog parka, Dunavskog parka. Centralno mesto parka krasi jezero sa malim ostrvom u sredini. Idealno mesto za fotografisanje.

Kod njih je večita zima, nemaju posao, žive u stadu: Ovako se živi na Istočnom Sibiru! (FOTO)

Foto: Stil
Foto: Stil

Međutim, drveće najrazličitijih vrsta posebno oduzima dah, naročito u jesen. Među brojnim leskama, brezama, čempresima, jelama i srebrnim lipama, posebno se izdvaja hrast lužnjak, koji je stavljen pod zaštitu.

Foto: Stil
Foto: Stil

Uživajte u fotografijama, i podsetite se kada ste poslednji put bili u Novom Sadu. Vreme je da obnovite uspomene ili da po prvi put zakoračite u ovaj pravi mali vojvođanski raj.

U nastavku pogledajte preostale fotografije:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs