ovako pobedite stres

Stres nestaje očas posla: Poslušajte ova 3 saveta blogerke, sigurno pale!

Blogerka je otkrila nešto što je neophodno svima - recept kako da najstresniji dan pretvorimo u savršen dan

Lifestyle
Autor:
Foto: Profimedia

Ostati smiren i pun energije do kraja dana ponekad izgleda nemoguće. Zato ako vam se desi da zbog stresa i neispavanosti ponekad razmišljate da odustanete od svojih ciljeva, poslušajte ove savete blogerke.

Naime, poznata blogerka Kristal Bik za časopis “Elle” otkrila je kako preživeti Nedelju mode, a tokom koje joj se svakodnevica sastoji od revija, prezentacija, žurki, sastanaka s dizajnerima i mnogih drugih obaveza zbog kojih vrlo često ne uspe da uhvati više od četiri sata sna tokom noći.

Ovo su njena 3 ključna saveta:

Izbacite stres za 5 minuta: Brza i jednostavna masaža prstiju!

Dopustite da vas intuicija vodi

Čak i ako ste nešto isplanirale, a osećaj u stomaku vam govori da to ne uradite tako – poslušajte ga. Ponekad je bolje voditi se vlastitom intuicijom jer ako je ne poslušate vrlo verovatno ćete kasnije zažaliti, što će povećati količinu dnevnog stresa i bićete nezadovoljni i nervozni.

Spavajte što je više moguće

Iako tokom najužurbanijih dana nema vremena da odspava osam sati u kontinuitetu, Kristal je istakla kako svaku moguću priliku koristi za odmor i trudi se da ima što je više moguće sati sna tokom dana kako joj imunitet ne bi oslabio te kako bi joj raspoloženje i energija ostali na pristojnom nivou.

Ne zaboravite da malo usporite

Šta god da vas čini toliko zauzetima, vodi vas negde. Svaki dan uzmite nekoliko minuta vremena, izađite na vazduh bez telefona i bez pratnje i duboko dišite. Razmislite o svojim ciljevima i ostvarenjima i podsetite se šta vas to motiviše da svakodnevno obarate prepreke i širite svoje mogućnosti i vidike.

Izbegnite stres na poslu: 8 znakova da ste već ugrozili svoje zdravlje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs