Nju treba poslušati

Vežba Lujze Hej za opraštanje: Za 10 minuta oslobodićete se negativnih misli!

Ukoliko nekome nešto treba da oprostite ili neko treba da oprosti vama, praktikujte ovu vežbu kako biste sebi i drugima olakšali ovaj proces

Lifestyle
14:42h Autor:
Foto: Shutterstock

Svi oni koji koračaju duhovnim putevima znaju u čemu je značaj oproštaja. Za neke od nas, postoji jedan korak (pretkorak) koji nam je neophodan kako bismo mogli u potpunosti nekome da oprostimo. Ponekad je detetu u nama neophodna osveta, pa makar i mala, kao preduslov za oproštaj. U ovakvim situacijama, ova vežba će vam biti od koristi, piše Lovesensa.

 

Zatvorite oči, budite tihi i mirni. Mislite o ljudima kojima vam je najteže da oprostite. Šta biste zaista želeli da uradite?


Šta bi oni trebalo da urade da biste im oprostili? Zamislite da se cela ta situacija odvija upravo sada. Izgradite sliku u svojim mislima do detalja. Koliko dugo želite da pate ili budu kažnjeni?

 

Zašto je važan oprost: Evo šta će vam se desiti ako ne praštate!

foto: Shutterstock

Kada se osetite ispunjeno, fokusirajte se i dozvolite da se sve zauvek završi. Trebalo bi da se u ovom trenutku osetite lakše, ali i da bez poteškoća razmišljate o oproštaju. Ipak, nemojte sebi udovoljavati na ovakav način svakoga dana. Uradite ovu vežbu jedanput - to će biti dovoljno da budete oslobođeni.

 

Sada, kada ste premni da oprostite, možete da pređete na vežbu opraštanja. Poželjno je da imate partnera, ali ukoliko ste sami - govorite naglas. Sedite mirno, zatvorite oči i recite: "Osoba kojoj treba da oprostim je _____ i opraštam ti za _______."

 

Zaštitite se od negativnih ljudi: Jedina stvar koju treba da uradite!

foto: Shutterstock

Ponovite nekoliko puta. Koliko stvari ima koje bi trebalo da vi oprostite drugima, toliko je stvari koje drugi treba da oprosti vama. Ukoliko praktikujete ovu vežbu sa partnerom, dozvolite mu da vam kaže: "Hvala ti, sada te oslobađam (krivice)." Ukoliko vežbu praktikujete sami, zamislite osobu koja bi trebalo da vam izgovori ove reči. Vežba bi trebalo da traje između 5 i 10 minuta. Preispitajte sebe i svoje srce, potražite terete koji vas opterećuju. Potom ih pustite.

 

Na kraju, fokusirajte se na sebe. Naglas uputite ove reči sami sebi: "Opraštam sebi za_______." Ponavljajte reči oko 5 minuta. Ovu moćnu vežbu praktikujte jedanput nedeljno kako biste se rešili negativnih, emotivnih taloga. Neke situacije ćete prevazići lakše, neke brže, ali najbitnije je da ćete doći do svog cilja.

 

Nije posao drugih da vas vole, to je vaš posao: 10 životnih istina koje morate da znate!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...