Korisni saveti

5 razloga da ne budete zlopamtilo: Opraštanje je odlika jakih, samouverenih ljudi!

Opraštanje znači da ste se pomirili sa onim što se desilo, i da ste spremni da se oslobodite tog bola ili negativnih misli, kako biste se fokusirali da sve ono što vas ispunjava
Lifestyle 21.01.2015. - 20:12h Autor: bizlife.rs
Foto: Shutterstok

Iako je lakše reći da bi trebalo oprostiti nekome ko vas je povredio, nego to zaista i učiniti, postoje dobri razlozi zašto bi trebalo da pređete preko nekih stvari. Pre svega, zato što će vama biti lakše, osećaćete se slobodnije i srećnije.

 

Ovo je pet razloga zašto treba oprostiti:

 

1. Opraštanje ne opravdava ono što se desilo, ne znači da je to bilo u redu niti je osoba koja vas povredila "dobrodošla" u vašem životu. Opraštanje znači da ste se pomirili sa onim što se desilo, i da ste spremni da se oslobodite tog bola ili negativnih misli, kako biste se fokusirali da sve ono što vas ispunjava.

 

Rešite se negativnosti savetima ruskog psihologa Ljermontova: Tehnika postavljanja tri pitanja!

 

2. Opraštanje nije nešto što činite za druge, već za samog sebe. Ili ćete zasnovati život na svom bolu i ljutom sećanju, ili ćete prihvatiti ono što se desilo i nastaviti dalje. To ne značiti da ćete zaboraviti šta vam je neko učinio, ali ćete prestati da gledate na to sa gorčinom.

 

3. Opraštanje je odlika jakih, samouverenih ljudi. Pronađite u sebi snagu da se suočite sa situacijom i da je prevaziđete, jer nije "zločin" oprostiti nekome ko vas je povredio, već zatočiti sebe u bolu, ljutnji i negativnim mislima koje vam ne dopuštaju da uživate u životu.

 

Čuvajte se energetskih vampira: Naučite da ih prepoznate, ograničite kontakt sa njima!

 

4. Opraštanje nije uvek vezano za druge – već i za opraštanje samom sebi. Osećaj krivice neće učinite da se osećate bolje. Uvek imajte na umu da treba da oprostite sebi neke stvari i nastavite dalje.

 

5. Opraštanje je najveći i najlepši izraz ljubavi. Nije uvek poenta biti zlopamtilo i terati po svom, jer ono što se desilo ne možete da vratite, a pritom patite. Popustite, pređite preko nekih stvari, jer svi greše, i uživajte u ljubavi.

 

Kako uništavate sebi šansu za uspešnu vezu: 4 razloga zbog kojih nemate sreće u ljubavi!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...