Razmislite

Vreme brzo ističe: 5 stvari koje treba obavezno da uradite do Nove godine!

Definitivno ćete se osećati mnogo bolje

Lifestyle
Autor:
Vreme brzo ističe: 5 stvari koje treba obavezno da uradite do Nove godine!
Foto: Profimedia

Ako provodite većinu vremena radeći stvari koje sve već učinili stotinu ili hiljadu puta, vreme je da pokušate nešto novo i postanete bogatiji za novo iskustvo.

Najmanje što vam se može dogoditi jeste da shvatite da vam se to ne sviđa, ali ako se dogodi suprotno, otkrili ste novi deo sebe, što je neprocenjivo!

1. Na pauzu za ručak pozovite kolegu s kojim inače nikad ne ručate Svaki dan na poslu ili fakultetu družite uvek s istim ljudima. U tome nema ništa loše, ali zamislite šta se sve može dogoditi ako podignete glavu i odlučite da se malo družite sa ostalim kolegama. Upoznavanje ljudi i stvaranje prijateljstava jednostavnije je kada ste motivisani i otvoreni za nova poznanstva. Za prijateljstva treba vremena i truda. Važno je shvatiti da ne gubite vreme upoznajući nove ljude, ali odmerenost je u novom odnosu, kao i u svemu, ključna.

2. Odvažite se na kupovinu glamuroznog donjeg veša

Kraj godine idealno je vreme za kupovinu ekstravagantnog donjeg veša. Ako inače kupujete samo udobne gaćice i jednostavne grudnjake, počastite se i u Novu godinu uđite u senzualnom donjem rublju.

Izbacite ih zauvek: Stvari koje treba da prestanete da radite nakon tridesete!

foto: Shutterstock

3. Priuštite sebi dan u spa-centru

Važno je svako malo zastati, ostaviti sve i posvetiti se sebi, a šta je bolje za to nego odlazak u spa-centar. Isključite telefon, zaboravite na svakodnevne obveze i opustite se. Ako vam se čini da se na ovako nešto nikad ne biste odvažili, uzmite telefon i dogovorite termin. Nakon toga nećete imati prostora za izgovor. Utonite u oazu miru i opuštanja i relaksirani uđite u Novu godinu.

4. Isprobajte novu aktivnost

Ponekad je potrebno umočiti prstiće u lokvu kako biste otkrili neko novo iskustvo. Otkriti ljubav prema nečemu moguće je samo ako se odvažite da isprobate nešto novo. Ako do sada nikada niste otišli na klizanje, možda je vreme da obujete klizaljke i krenete u akciju. Zadajte sebi tri nove aktivnosti i možda jedna od njih postane vaša nova strast.

5. Čišćenje ormara

Emotivna povezanost još je donekle prihvatljiva, ali čuvanje stvari za svaki slučaj znak je da je verovatno nikad nećete obući. Pozovite prijateljice, prođite kroz svoju kolekciju i u Novu godinu uđite neopterećeni viškom odeće. Višak donirajte onima kojima će ta odeća značiti više nego vama. To je akcija uz koju ćete se osećati zaista ispunjeno.

Kako to da volimo sebe, ali nam je više stalo do tuđeg mišljenja: Dragocene reči Marka Aurelija!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs