Živa istina

Život vam sprema veliku promenu: Obratite pažnju na ovih 5 znakova!

Uzrečica "Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore" ima smisla, jer se u nebrojenom broju slučajeva pokazalo da je tako

Lifestyle 14.09.2017. - 09:44h Autor: 24sata.hr
Foto: Shutterstock

Iako nam se ponekad može činiti da nam se život raspada i da više nikada nećemo biti srećni, to nije tako. Postoje periodi u životu kada jednostavno treba da krenemo dalje, da bi nam bilo još bolje i da bismo izvukli iz sebe ono najbolje. Uzrečica "Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore" ima smisla, jer se u nebrojenom broju slučajeva pokazalo da je tako.

 

Postoji pet znakova koji pokazuju da vam sledi velika promena u životu - obratite pažnju na njih!

 

1. Postalo je nepodnošljivo

 

Osećati ljutnju je jedna od najgorih stvari, jer izjeda iznutra i pravi sve više i više štete na psihičkom i fizičkom zdravlju. Kada vas male stvari, koje su vam do tada samo išle na živce, počinju sve više ljutiti do trenutka kada postanu nepodnošljive, to je znak za sledi promena.

 

Naime, postoji određena količina negativnosti s kojom se možemo suočiti, ali u jednom trenutku postaje previše i promena je nužna.


Ukoliko se prepoznajete u sledećih 25 znakova, vi živite dobar život!

foto: Shutterstock

2. Osećate se izgubljeno

 

Najbolji način da pronađete sebe je - da najpre izgubite ono što jeste sada. Kada ste izgubljeni tada nemate smer kojim idete, a kada nemate smer, ne postoji ni želja. Kada nemate želja, vama zapravo ništa ne treba, a to je trenutak kada se otvara vaša duša i počinje da vas usmerava.

 

Iako se ponekad može činiti da su stvari van kontrole, to je savršen trenutak da sledite svoj unutrašnji glas. On vas vodi do promene koja će vam pomoći da uskladite svoj um, telo, srce i dušu.

 

3. Izlazite iz svoje zone uljuljane sigurnosti

 

Različiti periodi u životu mogu se svesti na dva osnovna ciklusa. U jednom periodu život je prepun avantura, druženja s prijateljima i porodicom, putovanja... Zapravo, toliko je aktivnosti da jedva stižete sve.

 

S druge strane, postoji period, obično duži, kada se ne događa baš ništa. Tada nastupaju razdoblja izolovanosti, čak i neke vrste depresije. To je period kada ljudi, možda i nesvesno, preispituju sami sebe i svoj život. Dužine ta dva ciklusa variraju, a nužni su kako bi stvorili vlastitu perspektivu sveta.

Trenuci u životu kada se ne događa ništa posebno su prilika za emocionalni, psihološki i duhovni rast dok se periodi aktivnosti i spoljašnjih impulsa manifestuju kao nova iskustva, putovanja i širenje vlastitih horizonata. Kada izađete iz svoje zone uljuljane sigurnosti u kojoj živite, tada ćete imati osećaj kao da ste se ponovo rodili.

 

Odvojite vreme za avanture, putovanja, druženje i tako napunite baterije, a potom se povucite u osamu kako biste u miru procenili stvari i ljude koji vas okružuju, da biste postavili još jedan cilj koji će vas voditi boljem životu.

 

Jedna jedina zdrava navika koja je direktorki Fejsbuka promenila život: Razlika je ogromna!

foto: Shutterstock

4. U isto vreme ste prestrašeni, uzbuđeni i zabrinuti

 

Tada definitivno osećate da će vam se dogoditi nešto veliko u životu, zato i osećate strah, uzbuđenje i zabrinutost u isto vreme. Ovaj period sledi nakon što ste izašli iz svoje zone sigurnosti. U ovoj fazi ne znate šta će vam se sa životom dogoditi, ali osećate da ste na pravom putu i ne možete da dočekate da dođete do cilja.

 

Dok se ovo događa, zapravo nema smisla kovati velike planove, jer je pitanje hoće li biti nešto od njih, a to će samo stvoriti frustracije. Budite strpljivi, otvoreni i idite putem kojim vas vaš unutrašnji glas vodi.

 

5. Doživljavate sinkronicitete

 

Sinkroniciteti ili značajne slučajnosti su suptilni tragovi koji mogu biti smernica, upozorenje, inspiracija ili potvrda da ste na dobrom putu. To znači da je ono što radite, mislite ili osećate u skladu s vašim psihološkim rastom. Npr. razmišljali ste o davnom prijatelju i potom ste ga sasvim slučajno sreli u gradu.

 

Pojam sinkroniciteta skovao je još Karl Gustav Jung, a reč je o načelu upravljanja smislenim podudarnostima, odnosno da je svest pojedinca povezana sa sveobuhvatnošću prostora i vremena.

 

Ukoliko to počne da vam se događa, to je znak da treba da promenite sebe ili stvari oko sebe, jer upravo prolazite kroz vreme promena koje će vas preobraziti zauvek. Promena može da bude pozitivna ili negativna, ali kakva god da je, mora da se dogodi za vašu bolju i ispunjeniju budućnost, piše consciousreminder.com.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs