Sreća joj se osmehnula

Najbolja osveta: Maltretirali je zbog izgleda, kada je ozdravila, postala je misica! (FOTO)

Najgore mi je bilo tokom časova fizičkog, kada sam nosila šorts i kada su svi mogli da mi vide kožu. Nikada nisam imala puno prijatelja. Čak sam išla i kod školskog psihologa i počela sam da razmišljam o samopovređivanju. Imala sam ozbiljne probleme sa verom u ljude, kaže Šeli-Mari
Lifestyle
09:00h Autor:
Najbolja osveta: Maltretirali je zbog izgleda, kada je ozdravila, postala je misica! (FOTO)
Foto: Printscreen / Youtube

Devojka koju su deca u školi užasno maltretirala zbog teškog oblika ekcema od kojeg je bolovala osvetila im se na najbolji mogući način - postala je misica!

Šeli-Mari Samner (23) trpela je konstanta ponižavanja i čak su joj druga deca govorila da ima "zmijsku košuljicu", zbog kožnog oboljenja koje je zahvatilo njeno lice i telo. Nakon toga, potpuno su joj uništili samopouzdanje, a čak je razmišljala i o samopovređivanju.

3 godine je maltretirao zbog izgleda - kada je smršala hteo je da izađu, a ona mu je vratila za sve!

Ona se rodila sa crvenim pečatima koji su joj pokrivali celo telo, a iako su njenoj majci doktori rekli da će stanje Šeli-Mari da se poboljša vremenom, to se nije desilo. Naprotiv, sve je bilo gore. Do polaska u školu, bila je pokrivena ekcemom od glave do pete, piše britanski Mirror.

"Koža mi je bila lepljiva, a uvek sam morala da imam kratku frizuru da mi se kosa ne bi lepila za ekceme na vratu. Mama je morala da mi umotava ruke u zavoje da se noću tokom sna ne bih češala, jer mi je to prešlo u naviku", priseća se ova devojka.

OVDE pročitajte kako su svakoga dana maltretirali u školi poznatu holivudsku glumicu Džesiku Častejn.

"U srednjoj školi maltretiranje se pogoršalo, jer su ljudi bežali od mene kao da sam zarazna. Uvek sam nosila majice sa dugačkim rukavima, pa mi je tokom toplih dana bilo užasno vruće, zbog čega sam stalno bila kod školske medicinske sestre, da bi mi nanosila kremu protiv ekcema", kaže Šeli-Mari.

"Najgore mi je bilo tokom časova fizičkog, kada sam nosila šorts i kada su svi mogli da mi vide kožu. Nikada nisam imala puno prijatelja. Čak sam išla i kod školskog psihologa i počela sam da razmišljam o samopovređivanju. Imala sam ozbiljne probleme sa verom u ljude", dodaje Samner, koja je pokušavala da se izleči svim mogućim kremama (sa aloe verom, steroidima, puterom od kokosa), ali joj ništa nije pomoglo. "Neke od tih krema bi delovale kao rešenje, ali čim bi se koža navikla na njih, ekcem bi se vraćao", kaže Šeli-Mari.

Kako i zašto su manekenke maltretirale Kendal Džener na Nedelji mode saznajte OVDE.

Međutim, nakon što je napustila školu, ova instruktorka plesa osvetila se svima koji su je zlostavljali na najbolji mogući način. Do pred kraj njenih tinejdžerskih godina, ekcem je sam počeo da se povlači, i sreća se konačno osmehnula ovoj devojci. Počela je da se zabavlja sa dečkom Dinom, koji ju je uverio da je prelepa. Zajedno sa njenom porodicom, nagovorio ju je da se prošle godine prijavi na regionalni izbor za Mis.

"Nikada nisam pomišljala da ću imati dovoljno samopouzdanja za ovakvo takmičenje, ali sam odlučila da učestvujem kada sam saznala da ono podrazumeva i humanitarni rad. Mislila sam da, kako god da prođem na takmičenju, biće dobro da uradim nešto u dobrotvorne svrhe. Mada, i dalje ne znam šta me je definitivno nateralo da se prijavim. Nešto mi je govorilo: 'Pokušaj'", objašnjava Samner, čija je sledeća stepenica takmičenje za Mis Engleske.

Džoan Kolins nakon 64 godine ćutanja: Sa 17 godina silovao me je čovek za kog sam se kasnije udala!

"Prepala sam se kada sam šetala pistom. Patim od anksioznosti, tako da mi je to stvorilo ogroman pritisak, ali znala sam da će moja porodica da bude veoma ponosna na mene. Kada je došlo vreme za proglašenje pobednice, počela sam da se izuvam, znajući da nisam pobedila, a onda su pročitali moje ime. Potpuno sam odlepila. Sedela sam na tronu sa ogromnom krunom na glavi, a porodica me je sa oduševljenjem posmatrala. Bila sam presrećna. Fantastično je što sam mogla da pokažem svima koji su me maltretirali šta sam postigla, uprkos njihovom zlostavljanju", zaključuje Samner i dodaje:

"U budućnosti bih volela da držim govore po školama o maltretiranju i samopouzdanju. Želim da podstaknem žrtve da pričaju o onome što doživljavaju, a ne da pate u tišini, kao što sam to radila ja."

Muž joj branio da ukrašava kuću - sada kada se razvela, žena (52) prvi put oseća duh Božića.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs