Neverovatan splet okolnosti

Porodila se u snu: Beba jedva preživela! (FOTO)

Sećam se da sam se probudila i da mi je suprug Dejl pokazao na telefonu sliku bebe, objašnjavajući da je to naš sin. Nisam mogla da verujem, jer se uopšte nisam sećala porođaja. Sve je delovalo nerealno! Osećala sam se kao mi je ukradeno iskustvo trudnoće, jer nijednom nisam osetila kako se beba rita u stomaku", kaže Džema
Lifestyle
03:18h Autor:
Porodila se u snu: Beba jedva preživela! (FOTO)
Foto: Facebook / Gemma Jamieson

U 24. nedelji trudnoće, Džema Džejmison se probudila iz višednevnog nesvesnog stanja koje je ugrožavalo njen život, ne sećajući se da je rodila malenog sina. Njena prevremeno rođena beba težila svega 450 grama.

Naime, Džema je tokom napada pala i onesvestila se, a dok je ležala bez svesti hitna pomoć se borila da spasi njen i život njene bebe. Srećom, nakon tri dana mlada majka se probudila, ali se uopšte nije sećala porođaja, prenosi britanski Mirror.

Kako je jedna beba pobedila smrt i boreći se za život nakon rođenja u 6. mesecu pogledajte OVDE.

"Sećam se da sam se probudila i da mi je suprug Dejl pokazao na telefonu sliku bebe, objašnjavajući da je to naš sin. Nisam mogla da verujem, jer se uopšte nisam sećala porođaja. Sve je delovalo nerealno! Osećala sam se kao mi je ukradeno iskustvo trudnoće, jer nijednom nisam osetila kako se beba rita u stomaku", kaže Džema i dodaje:

"Dejl mi je rekao koliko je teška naša beba, da je jako loše i da je pod stalnim nadzorom lekara. Nisam mogla da verujem šta se dešava. Povrh svega, svi naši rođaci i prijatelji videli su ga pre mene, a to me je dodatno pogodilo. Porođaj je jedan od najbitnijih događaja u životu žene, a ja sam to propustila. Odmah sam želela da ga vidim i da se uverim da je dobro."

Žena heroj - Ketrin spasava bebe koje majke napuštaju, da mališani ne bi nastradali.

Nakon sedmodnevne agonije tokom koje se Džema oporavljala od za malo fatalne preeklampsije koja je izazvala napad, konačno je videla sina.

"Suprug me je odveo u sobu sa bebama, a ja sam morala da ga pitam koja je naša. Ali, čim sam ugledala Tajlera, počela sam da plačem - momentalno sam osetila povezanost i usmerila svu svoju energiju na njega, želeći da mu pomognem da se oporavi," objašnjava prvi susret sa svojom bebom Džema.

Žena (30) preminula tokom porođaja, a onda je usledila još veća tragedija.

"Džema je sedela u kolima i vikala da joj trza rame. Odjednom je napad postao još gori, a ja nisam mogao da verujem šta se dešava. Jezik joj je otekao i nije mogla da diše. Uspeo sam da joj dam veštačko disanje koje joj je spasilo život, kako su mi rekli kasnije lekari", objašnjava ovo traumatično iskustvo Dejl.

Maleni Tajler je rođen carskim rezom kada su još uvek njemu i njegovoj mami bili ugroženi životi, jer je to bio jedini način da prežive. Tokom narednih nekoliko dana, lekari su uspeli da stabilizuju Džemino stanje, ali pred malim Tajlerom je bila teška borba, sa šansom za preživljavanje 1:10.

"Tajler je ovde pravi borac. Pluća mu se nisu razvila dovoljno, tako da se borio sa hroničnom upalom. Imao je 17 transfuzija krvi, i jedva je prživeo. Kada sam ga prvi put videla, koža mu je bila maltene providna, a cevčice su izlazile iz njega sa svih strana. Pošto je bio u inkubatoru i nosio kapicu, jedino što sam mogla da uradim je da ga blago pomazim po ruci", priča Džema.

OVDE saznajte zašto se žene odlučuju na porođaj u divljini bez nadzora lekara.

Maleni Tajler se oporavljao godinu dana.

"Kada je napunio četiri nedelje, morao je da ide na operaciju srca. Onda nam je rečeno da postoji 98% šanse da će biti slep i da će morati na laserku operaciju očiju. Više puta su nam lekari rekli da možda uopšte neće preživeti. Međutim, kako je vreme prolazilo, on se sve više oporavljao i tri nedelje pre prvog rođendana u julu konačno prestao da bude priključen na kiseonik", objašnjava mama. Džema i Dejl sada uživaju sa svojim zdravim sinom.

"Neverovatno je da su, nakon svega kroz šta su prošli, sada oboje tu. Mogao sam oboje da ih izgubim, tako da sam sada presrećan zbog svoje porodice. Fenomenalni su", rekao je Dejl.

Mislili su da se vaga pokvarila - rođen dečak od skoro 7 kilograma!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs