Motivacija svim ženama

Ona je dokaz da može: Počela je laganom šetnjom, a smršala 84 kilograma! (FOTO)

Den-Rej imala je skoro 200 kilograma i tada je rekla sebi da želi da smrša, pa je vrlo polako krenula ka ostvarenju tog cilja
Lifestyle
19:52h Autor:
Ona je dokaz da može: Počela je laganom šetnjom, a smršala 84 kilograma! (FOTO)
Foto: Instagram

Amerikanka Den-Rej Alen imala je, po gruboj proceni oko 195 kilograma - tada se poslednji put izmerila i više nije htela da stane na vagu.

Naime, ona se još od desete godine muči sa težinom i tada je pokušavala da smrša kroz sportske aktivnosti. Kada to nije delovalo, Den-Rej je pribegavala krajnjim merama - ili je iz besa preterivala sa hranom ili se izgladnjivala, jedući samo jedan obrok dnevno i krijući svoje postupke od roditelja - prenosi Hafington post.

"U srednjoj školi sam prestala da se bavim sportom, a kilogrami su se samo množili. Kroz srednju školu sam se utrostručila. Kada sam krenula na fakultet, napravila sam drastičnu promenu i strašnu grešku - mama više nije bila tu da pazi šta jedem i jela sam sve iz svakog mogućeg razloga" - priznaje Den-Rej.

Ona kaže i da ju je porodica pritiskala da smrša, ali je njoj tada sve to izgledalo kao savet, ne kao upozorenje. Nije dozvoljavala da je iko fotografiše, a kada se to desi, govorila je sebi da je ugao loš i da joj je fotoparat dodao nekoliko kilograma. Prestala je i odeću da kupuje, jer više nije mogla da obuče čak ni najveće veličine.

Kako da pobedite višak kilograma uz samo jednu voćku dnevno, saznajte OVDE - Odgovor je zelena jabuka!

"Počela sam da mislim da su ljudi okrutni. Oni koji me nisu poznavali, ismevali su me. To mi je oslabilo sposobnost da shvatim da zapravo imam problem. A kada sam iskreno poželela da oslabim, rekla sam to i bliskim ljudima, kako bi mi pomogli da smislim način da postignem svoj cilj" - priča ona.

Den-Rej priznaje i da je u početku želela da smrša samo da bi mogla da obuče "normalnu odeću".

OVDE otkrijte dijetu za dugovečnost - Idealna kombinacija namirnica čuva zdravlje i produžava život!

"Komšinica me je pozvala da pođemo u šetnju i ja sam odlučila da šetam po jedan kilometar bar tri puta nedeljno, nevažno koliko mi vremena treba da pređem tu kilometražu, a u početku mi je trebalo minimum 30 minuta, kada sam išla najbrže što mogu" - priznaje Den.

Posle nekoliko meseci, primetila je promenu u težini, kao i da joj je sada potrebno mnogo manje vremena da pređe taj kilometar, pa je pojačala intenzitet šetnje. Shvatila je da joj figura postaje sve lepša i tanja, pa je želela tako i da nastavi.

11 razloga da počnete redovno da šetate, otkrijte OVDE - Mršavljenje nije jedini!

"Komšinica mi je rekla i za aplikaciju koja računa kalorije, pa sam je odmah instalirala i to mi je jako pomoglo" - priča Den i dodaje da je tokom korišćenja ove aplikacije oslabila 64 kilograma. Kada je dostigla tačku sa koje se više nije pomerala, otišla je u Centar za mršavljenje, ali je tamo dobila pilule i injekcije od kojih joj je stalno bilo muka i nije mogla da spava. Odustala je od toga i otišla kod nutricioniste:

10 odličnih načina da sagorite dodatnih 100 kalorija saznajte OVDE.

"Počela sam da praktikujem režim ishrane od 1.200 do 1.500 kalorija, prepisan od nutricioniste i da vežbam 3-4 puta nedeljno, a rezultat je bio još 10 kilograma manje. Odrekla sam se brze hrane, crvenog mesa i prerađene hrane, ali i snizila unos soli" - objašnjava Den, a OVDE saznajte zašto i vi treba to da uradite!

OVDE pročitajte 20 pravila sa Harvarda uz koja vežbanje postaje način života - Promeniće vam život iz korena!

"Treba da izgubim još 14 kilograma, kako bih postigla cilj koji smo doktor i ja zacrtali, a za to ću se fokusirati na trening. Sve u svemu, moj život je sada potpuno drugačiji i imam mnogo više samopouzdanja. Sada sam osoba koja prva želi da se fotografiše u društvu, koja želi da se upiše na ples, kik boks i ide na planinarenje. Moj život je kao san, osećam se kao da sam uspela da živim dva života u jednom" - zaključuje Den Rej, koja sada na Fejsbuku savetuje druge kako da postignu isto što i ona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs