Zlatni par kom su svi zavideli skončao strašnom smrću, sa sobom odneo još 1 mlad život: Veruje se da su bili pod kletvom

Sve su žene htele biti ona kada se udala za najpoželjnijeg neženju,bili su mladi, lepi i bogati ali nažalost njihovi su se životi prerano završili

Lifestyle
Zlatni par kom su svi zavideli skončao strašnom smrću, sa sobom odneo još 1 mlad život: Veruje se da su bili pod kletvom
Foto: PATRICK SICCOLI / Sipa Press / Profimedia

Bili su zlatni par Amerike, mladi i lepi, ali su, nažalost, prerano završili i zadali još jedan udarac teoriji 'Kenedijeve kletve'.

Džon Kenedi i Kerolin Beset-Kenedi izgubili su živote tog kobnog 16. jula 1999. godine, nakon što se srušio avion kojim je on upravljao. Sa njima je bila i Karolinina sestra Loren.

Džon, Kerolin i Loren ukrcali su se u privatni avion na putu za Kejp Kod koji se srušio u Atlantski okean. Džon je bio sin američke političke dinastije i odrastao je u Beloj kući sa ocem Džonom i majkom Džeki Kenedi. Kerolin, glamurozna modna publicista koja je svojom lepotom i šarmom osvojila srca javnosti, volela je Džona iako su njihovu vezu, a kasnije i brak, pratile česte svađe.

Džon Kenedi, Kerolin Beset
foto: John Barrett/Photolink/Mediapunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada je stigla vest o njihovoj smrti, cela Amerika ih je iskreno oplakivala, a neki sujeverni fanovi su za njihovu smrt okrivili 'Kenedijevu kletvu'.

Kenedi Jr. osamdesetih je izlazio sa Sarom Džesikom Parker, Madonom i Deril Hanom i bio jedan od najpoželjnijih neženja. Imidž neodoljivog i neosvojivog šarmera pratio ga je sve dok devedesetih nije upoznao Kerolin Beset.

Ova lepa i delikatna plavuša radila je za brend Calvin Klein. Modno osvešćeni mladi par viđen je kao kraljevski par SAD-a, ali to je imalo svoju cenu i ubrzo su postali omiljena meta paparaca i tabloida. Njihova ljubavna priča inspirisala je nebrojene novinske naslove, njihovi stilovi su i dalje izvor modne inspiracije, a njihova ljubav je postala legenda.

Kerolin Beset
foto: Profimedia

Venčanica koju je Kerolin nosila na dan venčanja 21. septembra 1996. godine takođe je postala legendarna. Par se venčao na ostrvu Kamberlend u državi Džordžija, a kultnu venčanicu, slip model, dizajnirao je Narciso Rodrigez koja je u to vreme radila za Čeruti, a koju je Kerolin upoznala dok je radila za Kalvin Klajn.

Rodrigez je haljinu opisala kao zavodljivu, a opisivala je i kao odraz mladine ličnosti – jednostavne, klasične, seksi i zavodljive. Vrednost haljine procenjena je na 40.000 američkih dolara. Uz haljinu, mlada je odabrala sandale Manolo Blanik, kosu je skupila u punđu ukrašenu štipaljkom Žaklin Kenedi Onazis, a u rukama je nosila buket đurđevka, koji su godinama mnoge neveste označavale kao buket svojih snova.

Kerolin Beset, Džon Kenedi
foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mnogo manje se zna o Loren Beset, Karolininoj sestri i trećem putniku u avionu tog dana. Karolinina starija sestra, Loren, uvek je bila bliska sa mlađom Beset i živela je blizu nje na Menhetnu u Njujorku do njihove smrti. Nakon studija ekonomije i pohađanja nekoliko prestižnih univerziteta, Loren je bila visokoobrazovana poslovna žena koja je nastojala da izbegne društvenu scenu po kojoj je Kerolin bila poznata i kojom je vešto dominirala.

Uprkos različitim životima, sestre su se veoma volele i provodile su mnogo vremena zajedno, delili ljubav prema modi i umetnosti. Loren je živela i radila u Hong Kongu nekoliko godina pre nego što se vratila u Njujork, a pretpostavlja se da je provodila dosta vremena sa Kerolin i njenim mužem Džonom kada je trojac odlučio da odleti u Kejp Kod.

Nakon tragične nesreće 1999. godine, javnost je oplakivala gubitak američkog zlatnog para, ali je Loren uglavnom izostavljena.

Stil / story.hr

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs