Ispostavilo se da joj je kolega sa posla zapravo davno ostavljeni sin: Evo kako su došli do ovog šokantnog saznanja

Majka i sin su skoro 20 godina proveli tražeći jedno drugo, a da nisu znali da rade zajedno

Lifestyle
Ispostavilo se da joj je kolega sa posla zapravo davno ostavljeni sin: Evo kako su došli do ovog šokantnog saznanja
Foto: printscreen Youtube

Bendžamin Haleberg iz Jute, nastavnik na zameni u srednjoj školi i volonter u jednoj bolnici, znao je od ranog detinjstva da su ga njegova mama i tata, Anđela i Brajan Haleberg, usvojili. Oduvek je želeo da sazna nešto o svojoj rođenoj majci i njenom poreklu, ali jedino što je saznao bilo je njeno ime - Holi.

- Razgovor sa roditeljima o Holi je uvek bio pozitivan. Moji roditelji su ili izražavali svoju zahvalnost Holi ili sam ja pričao koliko sam joj zahvalan i kako želim da je sretnem jednog dana - rekao je danas 23-godišni Bendžamin.

U međuvremenu, Holi Širer nikada nije zaboravila bebu koju je dala na usvajanje na Dan zahvalnosti pre 23 godine.

- Uvek mislim na njega. Još više za vreme praznika i za njegov rođendan. To je bura emocija - rekla je njegova biološka majka 39-godišnja Holi Širer.

Bendžamin i Holi
foto: printscreen Youtube

Holi je bila tinejdžerka u vreme kada je zatrudnela. Prvih nekoliko godina nakon usvajanja, Hullebergovi su slali Holi pisma i fotografije, ali je to prestalo nakon što se agencija za usvajanje zatvorila 2014. godine.

Holi je uvek bila zainteresovana za to kako mu ide u životu, a jednom prilikom je pretraživala internet i naišla na Bendžaminov profil na društvenoj mreži.

- Imao je 18 godina kada sam ga pronašla i jako sam se dvoumila šta da radim. Toliko se toga dešavalo u njegovom životu. Poslednje što sam želela je da mu nanesem nevolje i neprijatnosti. Tako da sam samo posmatrala iz daljine - rekla je ona.

Sa druge strane Bendžamin Huleberg nije znao sve ovo. Godinama je pričao sa roditeljima o tome kako pokušava da pronađe svoju biološku majku. Pisao je pisma, upisao se u registar usvojenja, pa čak i uradio DNK test u nadi da će pronaći rođenu majku za koju je samo znao da se zove Holi.

A onda, kada mu je Holi poslala rođendansku poruku na Fejsbuku, Bendžaminov svet se okrenuo naglavačke.

Bendžamin i Holi
foto: printscreen Youtube

- Sećam se tačno gde sam bio kada sam dobio poruku. Bio sam na poslu. Uzeo sam svoj mobilni telefon, video njenu poruku i samo odgovorio: „Zdravo! Kako se poznajemo?' - rekao je.

- Ona mi je u svom odgovoru objasnila ko je ona, a ja sam bio šokiran time - dodao je on.

Mladić je rekao da je sudbonosna poruka izazvala snažnu i veoma emocionalnu reakciju kod njega.

- Plakao sam. Sve su to bile veoma pozitivne emocije. Ali za mene je ovo dan koji sam čekao poslednjih 20 godina svog života i da shvatim da se to konačno dešava bilo je nadrealno. Bilo je mnogo toga da se obradi – objasnio je on.

Posle tako dugog čekanja, Bendžamin nije gubio vreme, odmah ju je zamolio da se upoznaju.

- Tražio je da se sretnemo, i to odmah, što me je malo unervozilo - rekla je Holi i nastavila da "nije očekivala", ali da je on želeo da se nađemo odmah, pa su se dogovorili da se nađu na večeri sutradan u Red Robin-u sa obe njihove porodice.

- Nisam želeo više da čekam. Čekao sam 20 godina i to mi je bilo dovoljno - dodao je Bendžamin.

Tako su se 21. novembra 2021. Bendžamin i Holi konačno ponovo ujedinili sa svojim porodicama. Holi i njena porodica prvi put su se sreli sa Anđelom i Brajanom Halebergom.

Bendžamin i Holi
foto: printscreen Youtube

- Izgledali su onako kako sam ih zapamtila, i to je bilo lepo. Čekali smo i razgovarali dok nismo seli - rekla je ona.

- Onda se, oko pet minuta nakon što smo seli, pojavio Bendžamin, prišao mi i tapnuo me po ramenu. Bila sam preplavljena radošću. Zagrlili smo se i sedeli tako pet minuta – grleći se i plačući. Nisam mogla da verujem da se to dešava - rekla je Holi.

- Kada sam je video, ustala je i zagrlila me, a ja sam zaplakao. Samo sam je pogledao i pomislio: 'Prava si, i stojiš tu ispred mene.' To je bilo neverovatno – dodao je on.

- Definitivno bih rekao da je to ostvarenje sna - nastavio je.

Ponovni susret porodica Šearer i Huleberg trajao je više od tri sata.

- Osećala sam se kao da nije prošlo 20 godina, iako je prošlo toliko jer je Bendžamin odrastao, ali ta veza je još uvijek postojala - rekla je Anđela Huleberg.

- Mislim da je Bendžamin neverovatno srećan što ima sve ove ljude u svom životu koji ga vole - dodala je.

Holi i Bendžamin su takođe došli do šokantnog otkrića da uopšte nisu bili previše udaljeni svih ovih godina, pošto su oboje radili u bolnici Sent Mark poslednje dve godine.

Baka, Bolnica, Medicinska Sestra
foto: Profimedia

Holi je medicinski asistent u Centru za srce u St. Mark, dok Bendžamin volontira u bolničkoj jedinici neonatalne intenzivne nege.

- Svako jutro sam ulazila preko ženskog odeljenja da bih stigla do svog radnog mesta. Tako da sam svaki dan prolazila pored neonatalne intenzivne nege. Parkirali smo u istoj garaži, mogli smo biti na istom spratu, nismo imali pojma da smo tako blizu“, rekla je Holi.

Pošto su se ponovo okupili, Bendžamin je počeo da se druži sa mlađim polubratom i polusestrom. Svake nedelje se sastaje s Holi u njenoj kancelariji, koju takođe zove mama.

- Neverovatna je činjenica da mogu da dođem kod Holi, da sednem sa njom i da popijem kafu pre odlaska u smenu - rekao je on.

- To je uzbudljivo. Postala sam deo njegovog života. "Samo znati da imam njegov broj telefona u svom mobilnom i da mogu da ga nazovem kad god želim je čista sreća", rekla je Holi.

Bendžamin Huleberg ima ohrabrujuću poruku za druge ljude koji traže svoje biološke roditelje, piše Good Morning America.

- Ne prestani da se nadaš. Neposredno pre nego što mi se Holi vratila, polako sam gubio nadu. Pokušao sam da je pronađem na toliko načina i ništa nije uspelo. Zvala je kada sam to najmanje očekivao. Bilo je to nešto što se dogodilo iz vedra neba. Ne dešava se to svima – objasnio je on.

- Upoznavanje sa mojom biološkom porodicom i upoznavanje sa polubraćom i upoznavanje sa biološkom mamom, bilo je veoma lekovito za mene. Postojala je mala rupa u meni za koju nisam znao da postoji i to što sam ih pronašao je popunilo. Osećam se kompletno. Osećam se kao da sam konačno spreman da nastavim sa svojim životom – zaključio je on.

Stil / 24sata.hr

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs