Kad je zatrudnela u 19. godini roditelji su je smestili u ludnicu: Nakon skoro pola veka nesrećna žena doživela je čudo

Sredinom prošlog veka velika je sramota bila zatrudneti van bračne zajednice, a abortusi nisu bili legalni osim pod jednim uslovom, zato su tek punoletnu i trudnu Džuli roditelji prevarili na najpodmukliji mogući način

Lifestyle
20:11h
Kad je zatrudnela u 19. godini roditelji su je smestili u ludnicu: Nakon skoro pola veka nesrećna žena doživela je čudo
Foto: Shutterstock

Džuli Maniks fon Cernek imala je samo 19 godina kada je završila u psihijatrijskoj bolnici, ali razlog zašto su je roditelji poslali u mentalnu ustanovu nije bilo njeno psihičko stanje niti bilo kakva bolest.

Naime Džuli je imala jedan problem - zatrudnela je sa svojim dečkom. Međutim nakon što je saznala da je trudna, Džuli je otkrila da je njen dečko Frenk zapravo oženjen čovek. Roditelji su joj poludeli kada su saznali istinu i želeli su da je nateraju da abortira, ali u to vreme (1963) abortusi su bili ilegalni, pa su se roditelji skovali plan.

Žena, Depresija, UJ krevetu, Žena plače
foto: Shutterstock

Abortusi su bili legalni samo u slučaju teške fizičke ili psihičke bolesti trudnice. Zbog toga se majka dogovorila sa doktorom da će reći Džuli da je depresivna, u šta je devojčica na kraju poverovala. Majka je bila zadovoljna jer je sve išlo po planu. Nije htela da dozvoli da društvo i komšije saznaju da im je ćerka trudna sa oženjenim čovekom.

Međutim, Džuli je na kraju odbila da abortira. Bebu je rodila u psihijatrijskoj bolnici i dala joj ime ejmi. Nažalost, morala je odmah da je da na usvajanje jer jednostavno nije imala drugog izbora. Dan kasnije napustila je bolnicu i vratila se kući, gde ju je dočekala zabava koju su organizovali njeni roditelji. Rekli su komšiluku i prijateljima da je njihova Džuli sve vreme bila u Africi.

Majka i dete, Žena, Porodilja
foto: Shutterstock

Otac njenog deteta, Frenk, kada je saznao celokupnu istinu, podneo je zahtev za razvod i oženio se Džuli 1965. godine. Preselili su se u Njujork, gde je Džuli postala glumica. A posle mnogo godina, dobili su pismo koje ih je zaista iznenadilo. Žena po imenu Kejtlin Meri Visler im je odgovorila i objasnila da je ona njihovo dete, da je ona ustvari Ejmi koju je Džuli morala da da na usvajanje. Iako ne žive blizu, uspeli su da se konačno spoje.

Stil / Zanimljivosti.xyz

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs