SVEKRVA OPTUŽILA SNAJU DA DETE NE LIČI NA NJENOG SINA, MUŽ JOJ TRAŽIO DNK TEST: Sa rezultatima dobio i papire za razvod

Kada postoji treća osoba u braku, to se uvek završi neslavno, čak i kada je ta osoba svekrva

Lifestyle
14:20h
SVEKRVA OPTUŽILA SNAJU DA DETE NE LIČI NA NJENOG SINA, MUŽ JOJ TRAŽIO DNK TEST: Sa rezultatima dobio i papire za razvod
Foto: Shutterstock

Priča o svekrvi i snaji je stara koliko i brak, neki bi rekli da je već i izlizana, ali ovaj odnos nikako da prestane da intrigira.

Jednoj ženi je konačno dozlogrdilo kada je njen muž odlučio da uradi test očinstva samo da bi umirio svoju nadmoćnu i sumnjičavu majku. Shvativši da više ne može da bude u ovoj vezi bez podrške, odlučila je da prekine brak.

brak, sreća, Sem Šepard, ljubavni par, mladenci
foto: Profimedia

Podelila je svoju priču, a mi vam je prenosimo u celosti:

Sa svojim mužem sam već 5 godina, od kojih 3 u braku. Njegova majka je uvek volela da iznosi i pokušavala da nameće svoje mišljenje, međutim ja nisam mislila da treba da se ljutim na muža zbog njenog ponašanja, jer je to upravo to, njeno, a ne njegovo mišljenje i ponašanje.

Međutim ono što jeste bila njegova krivica je to što nikada nije ustao i zauzeo se za mene prilikom tih njenih napada, već mi je govorio da sve zanemarim, da je ona takva i da se ne sekiram.

Na svojoj koži sam osetila da je tačna ona izreka : Kada se udaš za nekoga, udaješ se za celu njegovu familiju! Ali ovaj problem svakako može da se reši ukoliko svako drži pod kontrolom svoju stranu familije. Kao što ja mogu da se suprotstavim svojim roditeljima kada mi nešto smeta, tako može i on, ipak on to nikada nije radio.

Stvari su se otele kontroli kada je moja svekrva počela sve češće i glasnije da govori kako naš sin ni malo ne liči na svog oca ni sada, ni kada je on sam bio beba, insinuirajući na moju potencijalnu neveru. Ovo me je razumljivo jako uznemirilo i uvredilo. Na kraju krajeva, došla sam u situaciju da se pravdam i uveravam u njegovo očinstvo ili da se izvinjavam što imam jače gene nego njihova strana familije, pa dete liči na mene.

Sve to vreme moj muž nije uradio ništa da me odbrani, prošlo je nedelju dana od toga i on me je obavestio da će uraditi DNA test, ne zato što on veruje da naš sin nije njegov, nego da bi umirio svoju majku i "zapušio joj usta". Istog momenta kada sam to čula odlučila sam da ovo ne može da se nastavi. Pristala sam na test, jer znam kakav će biti rezultat, ali sam odmah kontaktirala advokata i zatražila razvod.

Sreća je što i dalje imam svoj posao, odlučila sam da iznajmim stan i istog dana kada moj muž dobije rezultate testa, dobiće i papire za razvod braka.

Taj dan je stigao, pozvala sam njegove roditelje da nam se pridruže uveče kada budemo dobili rezultate a njega sam obavestila o razvodu neposredno pred njihov dolazak. Malo je reći da smo se posvađali, veče je proteklo burno, a ja izvinjenje od svekrve nisam dobila, jer ona ne vidi zašto bi trebala da se izvini zbog izražavanja sumnje bez ikakve konkretne optužbe.

Nakon ovoga moj muž je konačno ustao i izbacio je iz kuće, ako sam do tad mislila da me ne voli, sada sam bila potpuno sigurna u to, nakon niza uvreda na moj račun i optužbi da sam joj ukrala sina, dobila sam i kletvu : "Da bog da i tebi neka ku*va tako otme tvog!"

Moj muž i ja sada idemo na terapiju u pokušaju da damo sve od sebe ne bi li uspeli da spasemo brak, zarad našeg sina i ljubavi koju osećamo jedno prema drugom.

Porodica, Beba
foto: Shutterstock

Žalosna je istina da mnogi roditelji jednostavno ne prihvataju osobu za koju je njihovo dete odlučilo da se oženi. Uvek je dobro imati malo skepticizma, jer ljubav može biti zaslepljujuća, ali studije pokazuju da dominantnim emocijama obično dominira nepoverenje. Slično tome, roditelji će često osećati ljubomoru, jer primećuju da ih je njihovo dete (iako je odraslo) „zamenilo“ nekim drugim. U ovoj situaciji najviše su krivi roditelji, koji se često bore da prihvate da je njihovo „dete“ odraslo, samostalno i sposobno da bira.

ljuta žena
foto: Profimedia

Iako ne znamo tačno kakav je odnos muža sa roditeljima, njegova nesposobnost da prvo bude muž (i otac), a potom sin, može ga dovesti do toga da bude samo drugi.

Naravno, ne postoji baš dobro objašnjenje zašto on redovno ignoriše direktne zahteve svoje žene da uradi nešto po tom pitanju. Bez obzira na temu, ko želi da bude u braku sa osobom koja zanemaruje vaše brige? Ovo je jedna od glavnih zamki bavljenja odnosom roditelj-dete. Veza i zajednička iskustva često čine obe strane slepim za svoje postupke. Ljudi puštaju rođake da se izvuku sa stvarima koje bi negde drugde smatrali neprihvatljivim. Rezultat su često propali brakovi i nedostatak naučenih lekcija. Uzimajući to u obzir, normalno, ako je roditelj jednostavno loša osoba, dete će često moći da ih efikasno ograniči ili odseče.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs