KADA GA JE NJEN MUŽ PITAO ŠTA RADI U NJEGOVOJ KUĆI, REKAO JE: "Imam intimne odnose s tvojom ženom", nastao je SKANDAL

Ljubavna priča Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona prepuna je skandaloznih detalja.

Celebrities
09:38h
KADA GA JE NJEN MUŽ PITAO ŠTA RADI U NJEGOVOJ KUĆI, REKAO JE: "Imam intimne odnose s tvojom ženom", nastao je SKANDAL
Foto: Profimedia

Jedan od najpoznatijih moćnih parova 20. veka, Elizabet Tejlor i Ričard Barton, zajedno su snimili 11 klasičnih filmova. Ali više od toga, stvarali su senzaciju gde god su otišli.

Barton je prvi put video Tejlor1953. godine, bio je velški glumac koji je prisustvovao holivudskoj zabavi u kući filmskih zvezda Džin Simons i Stjuarta Grejndžera.

"Devojka koja je sedela na drugoj strani bazena spustila je knjigu, skinula naočare za sunce i pogledala me. Bila je tako neobično lepa da sam se zamalo nasmejao naglas", napisao je u svom dnevniku. "Bila je bespogovorno prelepa... Bila je mračna nepopustljiva velika. Ukratko, bila je previše krvava."

Ričard Barton, Elizabet Tejlor
foto: Moviestore Collection / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bila je to jedna od najskandaloznijih priča 20. veka - s jedne strane toliko strastvena, s druge turbulentna veza koja je obeležila njihove živote, ali i živote njihovih obožavatelja, davno pre internetskih tračeva, društvenih mreža i ostalog. Može se reći da su upravo oni bili začetnici trenda da slavne osobe u stopu prate paparaci.

Zanimljivo je da su u trenutku kada su se upoznali, oboje bili u brakovima, Elizabet sa Edi Fišerom, a Barton sa Sibil Vilijams. Ipak, strast među njima bila je neviđena pa oni jednostavno nisu mogli da se suzdrže od toga da ne završe jedno drugome u zagrljaju. Sam Barton otkrio je kako ga je očarala od trenutka kada ju je vidio nagu u sceni u kojoj se Kleopatra kupa u kadi, njihov prvi poljubac za kamere ponavljan je nekoliko puta, a oni jednostavno nisu prestajali, pa čak ni kada je reditelj rekao da je dosta.

Ričard Barton, Elizabet Tejlor
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada je snimala "Kleopatru", Elizabet je imala 29 godina i već tri razvoda iza sebe, a njen četvrti suprug Edi Fišer zbog nje je ostavio suprugu Debi Rejnolds.

Skandal

Opsesivna afera para, koju je Barton nazvao „le scandale“, ubrzo je progutala njihove brakove, rimsku scenu Kleopatre i svet. U jednom trenutku, Tejlorin četvrti muž, pevač Edi Fišer, nazvao je svoju kuću samo da bi se Barton javio na telefon. "Šta radiš u mojoj kući?" upitao je. "Šta misliš da radim?" Barton je odgovorio. "Je*em tvoju ženu."

Elizabet Tejlor
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Venčanje

Venčanje je održano u Montrealu, u hotelu Ric-Karlton prijavili pod prezimenom Smit. Za svoje intimno venčanje Elizabet je odabrala žutu haljinu od šifona, dok je u kosu uplela zumbule i ljiljane, a oko vrata stavila 150 hiljada dolara vrednu ogrlicu od smaragda i dijamanata, koju joj je Barton poklonio za 32. rođendan.

Uprkos velikoj ljubavi, njihov je odnos bio zamršen, prepun svađa i turbulencija. Iste godine kada su se venčali Barton je dobio ulogu u filmu "Noć iguane", a snimanje se odvijalo u ribarskom selu Puerto Valarta. Bez puno razmišljanja, Barton je odlučio da će sa njim u tropski raj doći i Elizabet.

Elizabet Tejlor
foto: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Svemu tome svedočio je i njihov bliski prijatelj, italijanski fotograf Đani Bozaći, koji se sa suprugom ni kriv ni dužan našao usred njihove brakorazvodne parnice.

- Elizabet je bila prekrasna žena, ali nije previše marila za to kako izgleda ni šta će obući, posebno kada je bila s ljubavi svog života - Ričardom. S druge strane Sofija je itekako pazila na te pojedinosti. Prava italijanka, rođena u zemlji najboljih dizajnera, uvek elegantno odevena u toalete s potpisom "Valentina" - otkrio je Bozaći i dodao kako je Elizabet, nakon što je saznala da joj suprug spava u vili Sofije Loren, dogovorila fotografisanje sa njom, koje je potom prodala uz priču o njihovom razvodu.

Elizabet Tejlor
foto: BBC Two - Album / Album / Profimedia

- Elizabet je želela da svet zna kako je ponovo slobodna, mlada i prelepa - rekao je Bozaći, uz napomenu kako nikada nije saznao je li afera Ričarda Bartona i Sofije Loren bila stvarna ili ne.

U mesecima nakon što su se razišli bilo je nekoliko pokušaja pomirenja, ali sve je propalo zbog Bartonovih "ispada". Upoznao je 18-godišnju konobaricu kojoj je odmah kupio 450 dolara vredan prsten, a ona je iskoristila prvu priliku i prodala priču lokalnim novinama. Osim toga, spetljao se sa udatom ženom s troje dece i sa njom imao aferu sve dok se razareni muž nije pojavio na njegovim vratima i zapretio da će ga ubiti.

Elizabet Tejlor
foto: Profimedia

Elizabet je sve to dojadilo, pa je otputovala u Gstad u Švajcarsku i pokrenula brakorazvodnu parnicu. Ubrzo su krenuli svako svojim putem - ona je već krenula da se viđa s holandskim biznismenom i fotografom Henrijem Vajnbergom, dok je on bio kratko veren sa jugoslavenskom princezom Elizabetom.

Druga šansa

U leto 1975. godine, godinu dana nakon razvoda, sreli su se u Švajcarskoj kako bi se dogovorili oko podele novca brakorazvodnom parnicom. On je, naravno, ponovo bio opčinjen njenom lepotom, iako je izgubila dosta kilograma, a on je prestao biti natečen od alkohola.

Elizabet Tejlor, Ričard Barton
foto: Profimedia

Ljubav je ponovno planula, a 21. avgusta njihov menadžer Džon Springer to je i zvanično potvrdio. Elizabet je ljubavi svog života ostavljala male ljubavne poruke, ostavljajući njemu na odabir šta će ovoga puta biti sa njima, ali jasno je dala do znanja da želi obnovu venčanih zaveta.

Kada je Elizabet završila u bolnici, pod sumnjom da ima rak pluća, što se na kraju pokazalo netačnim, Ričard je shvatio da je ona žena njegovog života i ponovo je kleknuo pred nju i zaprosio je.

Elizabet Tejlor, Ričard Barton
foto: Profimedia

Po drugi put su se venčali 10. novembra 1974. godine u Bocvani, ispred lokalnog plemena. Mesec kasnije Elizabet mu je priredila nezaboravnu zabavu povodom 50. rođendana, a Barton je veče sa 250 zvanica proveo ispijajući mineralnu vodu. Ali nije dugo izdržao trezan pa se nekoliko nedelja nakon venčanja ponovno odao piću, a to je ponovo rezultiralo mnogobrojnim svađama i pomirenjima.

Elizabet Tejlor, Ričard Barton
foto: Profimedia

Elizabet je osećala da je njihovom braku došao kraj. Sreli su se na aerodromu Kenedi, a iako su se poljubili, osećala je da je udaljen. Nakon što su stigli u hotel rekao joj je da želi razvod. Manje od šest meseci od drugog venčanja njihovom je braku došao kraj.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs