IZ OVA 3 RAZLOGA MUŽEVI ĆE DA LUDE ZA VAMA: Žena s najvećim IQ-om objasnila kako se ponašaju dame koje su NAJVOLJENIJE

Žena koju Ginisova knjiga rekorda navodi kao nainteligentniju na svetu, objasnila je kako se ponašaju žene koje su najvoljenije od strane muževa

Lifestyle
Autor:
IZ OVA 3 RAZLOGA MUŽEVI ĆE DA LUDE ZA VAMA: Žena s najvećim IQ-om objasnila kako se ponašaju dame koje su NAJVOLJENIJE
Foto: Printscreen/youtube/ Sandeep Desai

Merilin vos Savant, autorka knjiga i kolumnistkinja, proglašena je za najpametniju živu osobu - njen IQ iznosi 228. Sa suprugom, dr Robertom Jarvikom, naučnikom poznatim po radu na veštačkom srcu poznatom kao Jarvik-7, u srećnom i uspešnom braku su od 1987. godine, a svoje iskustvo o održavanju kvaliteta partnerskog odnosa podelila je s javnošću.

Par, Ljubav
foto: Shutterstock

Jedan od temelja, međusobno poštovanje, neophodno je kako bi se ostvarila jaka i iskrena komunikacija zahvaljujući kojoj se svaka osoba individualno razvija, a slušanjem i deljenjem potreba podržava rast partnera. Razumeti sebe, a zatim i drugu osobu je neophodno za kontinuirano podsticanje i razumevanje potreba. Ipak, postoje tri osnovna pravila odnosa koja, prema Merilin vos Savant, nikako ne smemo zanemariti kako bi, bez obzira na prolazak godina, odnos ostao stabilan, a pojedinci unutar njega zadovoljni.

Ljubavna Priča, Sladoled, Ljubav, Ljubavni Par
foto: Shutterstock

Povezanost

Vreme koje provodite zajedno treba da bude ispunjeno sadržajem i aktivnostima koje možete zajedno da obavljate, a istovremeno uživate u njima. Važno je odabrati one aktivnosti koje su podsticajne za razgovor, a doprinose i mentalnom ili fizičkom zdravlju. Zbog toga, Vos Savant i njen suprug najčešće trče zajedno ili uživaju u kulturnim događajima kojima grad u kojem žive. Kako pridaju veliku pažnju rekreaciji, oboje su završili kurseve društvenih plesova, a svoje iskustvo praktikuju i danas, zajedno.

Društvene mreže

Oboje ih izbegavaju. Shvatajući kako oduzimaju pažnju od bitnih sadržaja i komunikacije u stvarnom svetu, ni Jarvik ni najinteligentnija žena na svetu ne prisustvuju društvenim mrežama, smatrajući kako je, kako navodi magazin Parade, "provođenje vremena na društvenim mrežama utiče na udaljavanje od partnera". Umesto toga, mogu se baviti aktivnostima koje pružaju priliku za razvijanje veština ili jednostavno se odmaknuti na kvalitetan način od buke svakodnevnice dok i dalje proširuju vidike.

Par, Ljubav, Prevara
foto: Shutterstock

Porodica

Jasno, neki partneri se odlučuju da ne budu roditelji ili nisu u mogućnosti ostvariti želju za osnivanjem porodice, ali Merilin vos Savant je mišljenja kako je upravo porodica ta koja daje jednu novu dimenziju odnosu. Vreme koje provodimo sa najbližima, ma šta radili, od deljenja obroka do gledanja televizijskog programa, prilika je za međugeneracijsko širenje vidika koji nudi nova znanja i perspektive, a supružnike održava vitalnima.

Iako njihov prvi susret nije bio uspešan, Robert Jarvik nije odustao od svoje sadašnje partnerke. Danas, nakon više od 35 godina braka, primer su partnera koji zaista dele svoj život i pozitivno utiču jedno na drugo. Vredi ih koristiti kao inspiraciju i implementirati barem neka od ovih pravila kako biste nadopunili i ojačali svoj partnerski odnos.

Dakle, mudre žene koje se pridržavaju ova tri pravila su najčešće voljene žene.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs