VERUJE SE DA JE OVO NAJMOĆNIJA MOLITVA BOGORODICI ZA ZAŠTITU DECE OD ZLA: Sledeće reči svaka majka mora da zna NAPAMET

Najmoćnija molitva Bogorodici za decu, prema rečima sveštenih lica, deluje blagotvorno na um i telo, kako naslednika, tako i majki.

Lifestyle
13:00h Autor:
VERUJE SE DA JE OVO NAJMOĆNIJA MOLITVA BOGORODICI ZA ZAŠTITU DECE OD ZLA: Sledeće reči svaka majka mora da zna NAPAMET
Foto: Profimedia

Veruje se da Bogorodica usliši molitve svakome ko je iskreni vernik i smatra se da bi trebalo da je pomenemo u svakoj, jer joj tako odajemo počat. Posebno kada nam je teško, poželjno je da joj se obratimo, a ona će nam na svoj način pružiti zaštitu, kako ističu sveštena lica.

Naglašavaju da je ovo, prema njihovom mišljenju, najmoćnija molitva Bogorodici:

"Prepodobna Carice moja, Presveta nado moja, utočište sirotih, zaštitnice putnika, pomoćnice onima koji su u bedi i zaštiti onih koje zlostavljaju. Vidi moju nevolju, vidi moju muku. Sa svih strana sam opkoljen iskušenjem, a nema nikog da me brani, Ti mi sama pomogni jer sam nemoćan. Nahrani me kao stranca, uputa me kao zabludelog, izleči me i spasi kao beznadežnog.

Bogorodica
foto: Shutterstock

Nemam druge pomoći ni druge zaštite, ni utehe osim Tebe, o, Majko svih nevoljnih i opterećenih. Stoga, pogledaj na mene grešnog i potištenog, zakrili me Presvetim pokrovom svojim da bih se izbavio od zala koja su me opkolila i ja ću uvek slaviti preslavno ime Tvoje." Amin!

Sa druge strane, majke gotovo uvek pronalaze utehu u ovoj svetici kada ih u životu snađu nedaće i problemi, naročito ako su vezani za decu. Kada se osećate beznadežno, sledeće reći će vas smiriti i ohrabriti.

Bogorodica, Rođenje Hristovo
foto: Shutterstock

Molitva za zaštitu dece koju, definitivno, svaka majka mora da zna:

"O, Presveta i Preblagoslovena Djevo Bogorodice, Majko Najslađeg Gospoda našeg Isusa Hrista, Carice nebesa i zemlje, Svemilostiva Zastupnice roda hrišćanskog, Pribežište i Spasenje onih, koji Ti pritiču, padam pred Tobom i poklanjam Ti se pred svetom ikonom Tvojom i smireno Te molim: spasi i sačuvaj pod pokrovom Tvojim moju decu (imena), sačuvaj ih od gladi, pogibelji, zemljotresa, potopa, ognja, mača, neprijateljskog napada, međusobnih prepirki, od svih neprijatelja vidljivih i nevidljivih, od svake nesreće i bolesti, iskušenja i iznenadne smrti." Amin.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs