PRINCU VILIJAMU OD 12. GODINE ZABRANJENA 1 STVAR KOJA JE SVIMA NAMA NORMALNA I UOBIČAJENA: Tužno pravilo stiže i Džordža

Princ Džordž, kao naslednik krune, suočiće se sa veoma strogim pravilom koje moraju da poštuju svi prestolonaslednici.

Porodica
Autor:
PRINCU VILIJAMU OD 12. GODINE ZABRANJENA 1 STVAR KOJA JE SVIMA NAMA NORMALNA I UOBIČAJENA: Tužno pravilo stiže i Džordža
Princ Džordž, Foto: Profimedia

Da je život u kraljevskoj porodici vrlo glamurozan - obično je prva pomisao ljudi, međutim, malo ko zna da pripadnici dijanstije moraju da poštuju određena stroga pravila, te se neretko suočavaju sa brojnim ograničenjima i nije im dozvoljeno da rade sve što požele. Posebno prestolonaslednici se nalaze pod lupom javnosti. Tako će se i princu Džordžu za nepune dve godine biti zabranjena stvar koja se čini narodu sasvim uobičajena.

Tokom razgovora u podcastu 'A Right Royal' časopisa HELLO, bivši pilot kralja Čarlsa, Grejem Lori, progovorio je o važnom pravilu koje se na princa Vilijama počelo odnositi 1994. godine, kad je imao samo 12 godina.

Princ Vilijam, Princ Džordž, Kejt Midlton, Princ Luis, Princeza Šarlot
foto: Ben Birchall / PA Images / Profimedia

— Zanimljivo, avionom smo prevozili sve četvoro: princa, princezu, prinčeve Vilijama i Harija, sve dok princ Vilijam nije napunio 12 godina. Nakon toga je morao leteti posebnim avionom. Kad je Vilijam napunio 12 godina, on bi leteo u 125 iz Northolta, a mi bismo leteli u 146 s ostalo troje — ispričao je.

Iako se avionske nesreće danas retko događaju, tri kraljevska člana ranije su izgubila živote u takvim nesrećama. Sestra princa Filipa, princeza Sesil, poginula je u nesreći 1937, kraljičin ujak, princ Džordž, vojvoda od Kenta, umro je 1942, a njin rođak, princ Vilijam od Gloučestera, poginuo je dok se takmičio u aeromitingu 1972.

Naime, kada je reč o putovanjima u inostranstvo, postoji niz važnih pravila za zaštitu kralja i ostalih članova njegove porodice, a neka od njih će vas sigurno iznenaditi i suštinski su prilično tužna.

1 / 7 Foto: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

Na primer, oni uvek moraju da nose svoja alkoholna pića kako bi izbegli mogućnost da ih neko otruje, uvek pakuju crnu odeću, u slučaju da se moraju hitno vratiti zbog nečije smrti, a tu je još jedno važno pravilo kome je cilj da očuva monarhiju.

Ovo pravilo postoji kako bi se zaštitili naslednici prestola. Iako se pravilo može prekršiti uz monarhovo dopuštenje, nije preporučljivo imati dva ili više direktnih naslednika trona u istom avionu zbog slučaja nesreće.

Trenutno je princu Vilijamu dopušteno da leti sa svojom decom Džordžem, Šarlot i Luijem, jer su oni mali, ali i to će se uskoro promeniti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs