DOK SE O NJIMA PRIČA SVAŠTA, KRALJEVSKA PORODICA ZADALA BOLAN UDARAC HARIJU I MEGAN MARKL: Ovim potezom sve FRAPIRALI

Kraljevska porodica šokirala princa Harija i Megan Markl, nisu očekivali da će u jeku skandala misliti o ažuriranju zvanične stranice.

Porodica
11:37h Autor:
DOK SE O NJIMA PRIČA SVAŠTA, KRALJEVSKA PORODICA ZADALA BOLAN UDARAC HARIJU I MEGAN MARKL: Ovim potezom sve FRAPIRALI
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kraljevska porodica je u žiži interesovanja svetske javnosti više nego ikada, i dok se svakim danom pojavljuje neka nova teorija zavere, obično sve šokantnija, o zdravstvenom stanju Kejt Midlton ili kralja Čarlsa, na dvoru su se desile velike promene. Naime, princ Hari i njegova supruga Megan Markl, imali su svoje profile na zvaničnoj stranici čuvene britanske monarhije, uprkos odbacivanju titula i naglom povlačenju sa svih položaja početkom 2020, ali sve do sinoć.

Tokom ažuriranja veb-sajta, njihove slike i biografije nakratko su potpuno nestale. U roku od pola sata osvanula je znatno manji tekst sa neupadljivom zajedničkom slikom i to na samom dnu stranice - ispod vojvode od Jorka.

Navedeno je da su se povukli sa svih pozicija koje su imali kao članovi kraljevske porodice, sa samo nekoliko kratkih pasusa o svakom od njih.

Princ Hari i Megan Markl, Princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Uprkos rastućem gnevu javnosti zbog kontinuiranog uključivanja Megan i Hari u mnoga dešavanja, Bakingemska palata je uvek zaobilazila pitanja o tome zašto su njihovi detalji ostali onlajn uprkos tome što je par napustio kraljevske dužnosti pre četiri godine i pokrenuo napade na kraljevsku porodicu u štampanim i televizijskim intervjuima.

Međutim, sugerisano je da je pres-služba palate "polako" ažurirala veb-sajt nakon smrti kraljice Elizabete i da će "na vreme doći do toga".

Na Harijevom originalnom profilu stajalo je da je peti u redu za tron, kao i da je mlađi sina kralja i Dajane, princeze od Velsa. Biografija od 2.700 reči uključivala je detalje o prinčevom ranom životu, obrazovanju i vojnoj karijeri i bila je prepuna sjajnih slika. Takođe je imala detalje o njegovom radu na postavljanju "Invictus Games", deci sa HIV-om/sidom i sportskim inicijativama. Osim toga, opširno je pisano i o njegovom angažmanu za očuvanje Afrike, kao i njegovoj inicijativi za mentalno zdravlje "Heads Together" sa princom i princezom od Velsa. Postojao je i čitav deo posvećen njegovom odnosu sa bakom, čuvenom kraljicom Elizabetom II.

Kraljica Elizabeta, Peni Knečbul
foto: Profimedia

Navodi se da ju je predstavljao na događajima u Velikoj Britaniji i inostranstvu, kao i na državnim i svečanim prilikama, uključujući razna sećanja.

Meganin zasebni profil bio je nešto kraći - oko 1.300 reči - i uključivao je njeno obrazovanje i karijeru glumice, kao i dobrotvorne angažmane koje je preduzimala tokom svog kratkog boravka na dvoru. Zanimljivo je da nije bilo pomena njenih roditelja, niti je bilo reči o njenom komplikovanom odnosu sa ocem.

Međutim, ono što će mnogi videti kada posete ažuriranu stranicu jeste mala zajednička biografija od svega 577 reči sa malom zajedničkom slikom na kojoj se drže ruku pod ruku na plaži u Južnoj Africi.

Princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

O Hariju je napisano samo nekoliko redovao o njegovom rođenju i odrastanju, kao i o njegovoj karijeri u oružanim snagama i radu sa "Invictus Games". Za Megan se smao ističe da je bila glumica i vodila veb-stranicu, kao i da nakratko bila uključena i kraljveske akitvnost.

Pasus se završava za njihove tri zvanične izjave koje je objavila Bakingemska palata između 2020. i 2021. godine u kojima se potvrđuje njihov odlazak.

U milostivom potezu, kako su ga okarakterisali srani mediji, ostavljena je veza do zvaničnog sajta Megan i Hari - sussek.com uz napomenu:

"Informacije o trenutnom radu vojvode i vojvotkinje od Saseksa mogu se naći na njihovoj zvaničnoj veb-stranici."

1 / 7 Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bakingemska palata je odbila da komentariše ovu promenu, ali je istakla da se dizajn i sadržaj veb-sajta ažuriraju „s vremena na vreme“. Izvor je rekao da su odvojene stranice para spojene u jednu kao deo rutinskog ažuriranja sadržaja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs