Do kraja radnog vremena ostalo je još nekoliko sati i već lagano osećate umor. Posežete za šoljicom skuvane kafe koja vam od jutra stoji na radnom stolu i pitate se da li posle tolikog stajanja uopšte smete da je popijete. Evo odgovora na to pitanje.
1. Šta ako je reč o kafi s mlekom
Ako je dobro zatvoreno i stavljeno u frižider, mleko može ostati sveže i nedelju dana nakon otvaranja. Ako ga pak ostavite u kafi (nes ili crnoj) više od nekoliko sati, skuvajte novu kafu.

2. Menja li se s vremenom ukus
Skuvana kafa može da promeni ukus i nakon 30 minuta, a posle tog vremena imate otprilike četiri sata pre nego što se ulja koja se nalaze u kafi pokvare, što rezultira lošijim ukusom ovog napitka. Dakle, kafu je najbolje popiti do pola sata nakon kuvanja.

3. Šta se dešava kad odstoji
Crna kafa je tad sigurna za piće, mada verovatno neće imati jednako dobar ukus kao kad je tek skuvana. Bolje je da napravite novu, a ako ste baš rešeni da popijete tu kafu, prethodno je zagrejte.