BOGATAŠ ODLUČIO DA USVOJI 51-GODIŠNJEG BAŠTOVANA I OSTAVI MU SAV SVOJ NOVAC: Poljuljao je tlo pod nogama svojoj porodici

Vlasnik Hermes brenda poznatog po neverovatno skupim torbama odlučio je ove godine da svo svoje bogatstvo ostavi svom baštovanu

Zanimljivosti
Autor:
BOGATAŠ ODLUČIO DA USVOJI 51-GODIŠNJEG BAŠTOVANA I OSTAVI MU SAV SVOJ NOVAC: Poljuljao je tlo pod nogama svojoj porodici
Foto: BERNARD BISSON/JDD / Sipa Press / Profimedia

Nikola Pieh, naslednik Hermesovog bogatstva odlučio je da njegov novac posle smrti ne ode u dobrotvorne svrhe i fond koji je osnovao 2011. godine, već će sav novac da nasledi njegov "usvojeni sin".

Međutim, čudno je što je odlučio da usvoji svog 51-godišnjeg baštovana, oženjenog čoveka i oca dvoje dece.

Još uvek se ne zna koliko dugo je baštovan kod njega bio ili da li je još uvek zaposlen, te koji je tačno razlog ove njegove odluke.

Nikola Pieh
foto: BERNARD BISSON/JDD / Sipa Press / Profimedia

Bilo kako bilo, Nikola je napravio pravu pometnju u dobrotvornoj organizaciji koja je trebalo da nasledi oko 11,5 milijardi dolara.

Kada je Nikola osnovao ovu organizaciju 2011. godine, cilj je bio da njoj pripadne sav novac koji bi se usmerio na istraživačno novinarstvo, osim ako u međuvremenu Nikola ne dobije sina.

Kako za sve ove godine ovaj osamdesetogodišnjak nije dobio sina, on je odlučio da usovji jednog, ali svi su šokirani kada su čuli da njegov sin ima 51 godinu i da je baštovan.

Nikola Pieh
foto: BERNARD BISSON/JDD / Sipa Press / Profimedia

Nakon pandemije COVID-19, obnovljena potražnja za Hermesovim luksuznim torbicama i svilenim šalovima što je dovelo do vrtoglavog porasta vrednosti kompanije, koja se sada procenjuje na 230,8 milijardi dolara.

Jednu od sada najbogatijih kompanija osnovao je 1837. godine Tijeri Hermes koji je koristio visokokvalitetni materijal i tako se proslavio.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs