Možda ste u poslednje vreme na društvenim mrežama naišli na niz objava koje ističu ukus omiljenog napitka sa specijalnim dodatkom.
Ni Ana Ivanović nije odolela, pa se na Tviteru pohvalila da je konačno probala late kafu sa ukusom bundeve, za kojom je u poslednje vreme poludeo ceo svet.
Bundeva ima kvalitete i voća i povrća istovremeno. Bundeva je rado viđena u mnogim receptima u ovo doba godine, a ovu kafu možete da napravite i sami kod kuće i uživate u njenom posebnom ukusu.
Sastojci:
- 1 šolja mleka
- 2 kašike pirea od bundeve
- 1 kašičica šećera
- malo cimeta
Ana Ivanović oduševljena je kafom sa dodatkom bundeve foto: Shutterstock
Priprema:
Kada je priprema u pitanju, sve sastojke stavite u šolju i držite u mikrotalasnoj dok se mleko ne zagreje, oko minut, dva. Energično mutite dok smesa s mlekom ne postane penasta, oko 30 sekundi. Sipajte espreso ili kafu u veliku šolju i prelijte kafu sa penastim mlekom. Na vrh stavite šlag, pospite cimetom i uživajte. Sve ovo možete napraviti i na šporetu, ukoliko ne želite da koriste mikrotalasnu.