NOĆIMA IH JE BUDIO ZASTRAŠUJUĆI ZVUK DETETA KOJE PEVA: Kad su otkrili o čemu se radi, sledila im se krv u žilama

Jeziv zvuk je plašio stanovnike engleskog grada, a kad su otkrili šta je, svi su se začudili

Lifestyle
Autor:
NOĆIMA IH JE BUDIO ZASTRAŠUJUĆI ZVUK DETETA KOJE PEVA: Kad su otkrili o čemu se radi, sledila im se krv u žilama
Kuća strave, Foto: Shutterstock

Godinu dana su stanovnici engleskog grada Ipsviča živeli u neprestanom strahu, ne uspevajući da otkriju tajanstvenog izvođača koji je pevao poznatu englesku dečju pesmicu i ledio im krv u žilama, bez obzira na vreme dana ili noći.

Ova misteriozna pojava postala je lokalna legenda, a pesma je znala da se čuje usred noći, često izazivajući stanovnike da pozovu policiju u nadi da će konačno otkriti ko se krije iza ovog jezivog zvuka. Pevao ju je dečji glas, što je samo dodavalo element jeze, ali nikako nisu mogli da otkriju izvor zvuka.

kuća strave
foto: Shutterstock

Jedna od uznemirenih stanovnica Ipsviča podelila je svoje iskustvo:

"Budilo me usred noći, bilo je zastrašujuće. Znala sam da čujem pesmu u svako doba noći, bilo je neobično – u 1 ujutro, u 2, u 4... Ponekad bi se pesma čula samo jednom, a nekad bi se ponavljala više puta tokom iste noći. Poslednji put se čula satima, bilo je grozno."

Još jedna zabrinuta stanovnica dodala je: "Zvučalo je kao da peva jako malo dete. Bilo je jezivo."

Kuća, Stara kuća
foto: Printscreen/youtube/George Dunnett

Gradsko veće Ipsviča ozbiljno je shvatilo ovu situaciju i odlučilo je da pokrene istragu kako bi otkrilo odakle dolazi ovaj misteriozni zvuk. Jedne večeri su, nakon što su primili dojavu od sugrađanke oko jedanaest sati uveče, odlučili da prate zvuk, nadajući se da će napokon doći do rešenja.

Nakon detaljnog praćenja, otkrili su da zvuk dolazi s jednog industrijskog imanja u blizini. Tada su otkrili da je ova pesma zapravo deo sistema zaštite imanja, postavljenog kako bi oterao potencijalne kradljivce.

Zvuk se aktivirao svaki put kad bi pauci prelazili preko senzora, pokrećući tako alarm i izazivajući pesmu. Ovo neobično rešenje zaštite imanja je prouzrokovalo godinu dana misterioznog pevanja i panike u Ipsviču, a sada je konačno razjašnjeno. Stanovnici su se olakšali što je tajanstveni izvođač pesme otkriven, a grad se vratio miru i spokoju nakon dugogodišnjeg straha.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs