ELIOT GULD JE OPISAO SVOJ BRAK SA BARBROM STREJSEND: "Bilo je puno čokoladnog suflea ali na momente i kupki od lave"

Par se upoznao tokom audicije na Brodveju početkom 60-ih godina a ovako je izgledala njihova ljubavna priča.

Celebrities
Autor:
ELIOT GULD JE OPISAO SVOJ BRAK SA BARBROM STREJSEND: "Bilo je puno čokoladnog suflea ali na momente i kupki od lave"
Eliot Guld o braku sa Barbrom Strejsend, Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Glumac Eliot Guld (85) i glumica i pevačica Barbra Strejsend (81) su pre nekoliko godina bili i bračni partneri. Došlo je do kraha braka ali su jedno drugom obeležili kako živote tako i karijeru Ovako je sve počelo.

Kako su se upoznali:

Strejsend je privukla Gulda kada se ojavila na audiciji za brodvejsku produkciju "I Can Get It for Iou Vholesale" iz 1962. godine, u kojoj je on već bio izabran za glavnu ulogu.

Nakon audicije su joj se zahvalili a ona je bila veoma zbunjena. Pošto nije znala šta bi sledeće trebalo da se desi ponudila je da ostavi svoj broj telefona da je kontaktiraju: 'Da li bi me neko nazvao'", prisetio se Guld tokom intervjua za CBS Sundai Morning. „Zapamtio sam njen broj i nazvao je."

On je insistirao da ona bude angažovana u predstavi i tako su se tada ponovo povezali Venčali su se već sledeće godine. a 1966. dočekali su svoje prvo i jedino dete zajedničko dete, sina Džejsona Gulda.

Barbra Strejsend
foto: Profimedia

Zašto smo ih voleli:

Kada su se njih dvoje upoznali, jedva da su bili poznata imena. Oboje su se uzdigli na nivo zvezda tek u narednim godinama. Zajedno su predstavljali glamur 60-ih:

Međutim, „glamur“ nije adekvatna reč kojom bi se opisao životni stil ovog para. U svojoj knjizi o dizajnu enterijera iz 2010. godine, Mi Passion for Design, Strejsend je opisala kako su spavali u malom singl krevetu u jednosobnom stanu na početku svoje veze. Treći cimer koji je bio ravnopravan član je pacov Gonzola. Ipak, Guld je kasnije za Plejboj izjavio da su njegova najlepša sećanja na nju sežu baš iz ovih dana iz ovih dana, "kada smo živeli zajedno pre nego što smo se venčali".

Barbara Streisand, Eliot Guld
foto: Profimedia

Raskid:

Par se razdvojio 1969. i formalizovao svoj razvod dve godine kasnije, 1971. Njena popularnost i ambicije su doprinele napetostima u braku. Guld je za Indipendent rekao da je "bilo teško biti u braku sa nekim ko je u braku sa svojim uspehom", dodajući da su oni išli koliko su dalje mogli zajedno.

Za časopis Time iz 1970. godine, Barbra je priznala da "nije bila dovoljno obzirna" prema problemima svog supruga dok su bili zajedno. „Mora da mu je bilo jako teško“, razmišljala je. "Brakovi između ljudi koji se najviše bave samim sobom su teški. Bezbednije je za glumce da nisu u braku jedni sa drugima."

Barbra Strejsend
foto: Profimedia

Gould je imao drugačiji stav: „Brak sa Barbrom je bio fantastično iskustvo“, rekao je on. „Bilo je puno čokoladnog suflea i sličnih stvari, ali je takođe povremeno bilo kao da ste u kupki lave".

Posle ovih vulkanskih aktivnosti, njih dvoje su u godinama nakon njihovog raskida ostali u prijateljskom odnosu . „Jednom kada nekoga zavolite, on postaje deo onoga što ste bili i samim tim deo onoga što jeste“, rekla je Strejsend za Njujork tajms u vezi sa njenim odnosom sa Guldom.

Decenijama kasnije, Gould je za CBS Sundai Morning objasnio zašto se zapravo njihov brak raspao.

Nismo rasli zajedno, a razlog za to je zato što je ona postala važnija od nas“, objasnio je on, prepričavajući nedavni razgovor koji je imao sa svojom bivšom ženom. "Tada sam joj rekao i: 'Sjajno smo prošli. Uspeli smo veoma brzo i niko nema ono što mi imamo. Tu smo ti, ja i naše dete'."

Nik Nolti, Barbra Strejsend
foto: Profimedia

Pojasnio je razvod u intervjuu za The Guardian 2020. „Nisam mogao da igram ulogu“, rekao je. "Morao sam biti u stanju da pronađem sebe, da budem svoj. Nisam mogao da dozvolim sebi da živim u kalupu."

Neposredno nakon razlaza, Gouldov film Pogled na tigra se raspao zbog glumčevih glasina na setu. Projekat je preimenovan u (Šta ima, doktore?), i prerađen sa Barbrom u glavnoj ulozi koja je prvobitno bila namenjena Guldu.

Za mene to ima smisla“, rekao je on za Njujork tajms o njenom izboru. „Barem je zaradila nešto novca od toga."

Barbra Strejsend
foto: Profimedia

Gde su sada:

Guld se oženio glumicom Dženifer Bogart - dva puta. Prvobitno su bili u kratkom dvogodišnjem braku koji je počeo 1973. i ponovo su se venčali 1978. godine. Dobili su dvoje dece, Semjuela i Moli, tokom zajedničkih godina pre nego što su se zauvek razišli 1989. godine.

Karijera zvezde je usporila poslednjih godina, ali on se i dalje pojavljuje u projektima tu i tamo.

Strejsend se udala za glumca Džejmsa Brolina 1998. godine i od tada su zajedno. Par je u srećnom braku godinama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs