ZALJUBILA SE U SLAVNOG I OŽENJENOG, A NIJE RAČUNALA KROZ KAKAV ĆE PAKAO PROĆI: Umrla je za sinom čim ga je sahranila

Žan Martin je bila druga supruga Dina Martina sa kojim je imala troje dece ali i dve velike tragedije

Celebrities
15:53h Autor:
ZALJUBILA SE U SLAVNOG I OŽENJENOG, A NIJE RAČUNALA KROZ KAKAV ĆE PAKAO PROĆI: Umrla je za sinom čim ga je sahranila
Din Martin, Foto: akg-images / akg-images / Profimedia

Žan Martin je druga supruga Dina Martina. Ona je poznata manekenka, u koju su bili zaljubljeni mnogi velikani svetskog glumišta. 1951. godine su dobili svog prvog sina Dina Mlađeg, a potom 1953. drugog sina Rikija i posle tri godine ćerku Džinu.

Par se razveo 1973. godine.

Kada je započela život sa Dinom, Žan je prihvatila njegovo četvoro dece iz prethodnog braka i gledala ih kao svoju decu.

Žan se posle Dina više nikada nije udala, ostala je sama do kraja života.

REĐALE SU SE TRAGEDIJE JEDNA ZA DRUGOM

Žan je preminula od raka u 89. godini 2016. godine u Beverli Hilsu, u Kaliforniji. Međutim, to nije bila prva tragedija koju je porodica Martin doživela. Samo tri nedelje ranije, Žanin drugi i najmlađi sin, Riki, takođe je preminuo.

Riki, muzičar i zabavljač kao i njegov otac, takođe je pronađen mrtav u svojoj kući u Juti. Iako je imao samo 62 godine u trenutku svoje smrti, Riki je postigao popularnost zahvaljujući svom glasu, išao je očevim stopama. Tokom sedamdesetih, objavio je singl "Stop, Look Around" i album "Beached."

Dženi Martin
foto: Universal Archive/Universal Images Group / Universal images group / Profimedia

Tokom devedesetih godina, nastupao je u MGM Grand Hotelu u Las Vegasu, između ostalih klubova, zajedno s Bilijem Hinšom i Desijem Arnezom mlađim. Takođe je napisao knjigu "That's Amore" 2002. godine koja se fokusirala na njegov život.

Nažalost, Riki nije bio jedini sin koji je Žan izgubila pre svoje smrti. Godine 1987., njen stariji sin Dina Pol je poginuo dok je pilotirao borbeni avion. Poginuo je u 35. godini.

SMRT STARIJEG SINA

Din Pol je započeo svoju karijeru kao glumac, igrajući u seriji "Misfits of Science" iz 1985. godine i filmu "A Single Man", ali iza kulisa bio je čovek sa strašću prema letenju. Jednom je rekao, kako prenosi magazin Pipl:

"Ta radost koju osećam kad vidim izlazak sunca je toliko velika da, ako umrem, vredelo je."

Din Martin
foto: Frank Worth / Zuma Press / Profimedia

Nažalost, njegove reči postale su ironija njegovog pada.

Jedino preostalo Žanino dete, Đina, sada je u svojim šezdesetim godinama. Kao i njeni roditelji i ostala braća i sestre, nadarena je prelepim glasom koji je pokrenuo njenu karijeru.

ŽIVOT DIN MARTINA

Din je bio poznato ime šezdesetih i sedamdesetih godina, radio je na emisiji "The Dean Martin Show", za koju je dobio Zlatni globus za Najbolju TV zvezdu - Muškarca. Takođe je vodio "The Dean Martin Celebrity Roast", gde bi on i neki prijatelji pričali o poznatim ličnostima tog doba. Prema rečima Žan:

"Ceo svoj život je provodio pričajući i zabavljajući se - i bio je toliko smešan - tako da je ponekad želeo samo da bude tih."

Din Martin
foto: Kurir Arhiva

Jedna od njegovih omiljenih stvari bila je da provodi nedelje igrajući golf, a zatim večerajući sa svojom porodicom.

"On je bio sjajan otac, ali bio je toliko zauzet. Ako je ikada bio nervozan zbog nečega, nikada nije pokazao", izjavila je njegova ćerka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs