7 VAŽNIH LEKCIJA MONIKE BELUČI: Ako ti se ne sviđa tvoj život - započni drugi, a ako si sama - budi kao BOGINJA

Ceo naš život je borba između nezavisnosti i vezanosti a prava sreća je kad uspeš da pronađeš ravnotežu između njih.

Zanimljivosti
15:07h Autor:
7 VAŽNIH LEKCIJA MONIKE BELUČI: Ako ti se ne sviđa tvoj život - započni drugi, a ako si sama - budi kao BOGINJA
7 životnih lekcija Monike Beluči, Foto: Ed JONES / AFP / Profimedia

Glumica Monika Beluči je jedna od najpoželjnijih žena na svetu, izuzetno tražena i kao glumica. Mnogi se dive njenoj vanvremenskoj lepoti i sofisticiranom stilu koji neguje već godinama. Ovo je njenih sedam veoma važnih životnih lekcija.

Prva lekcija. Ukoliko ti se ne sviđa tvoj život, počni drugi!

Monikina majka je bila umetnica a otac farmer, u malom gradu Cita di Castello. Mamine slike se nisu prodavale, a tatina farma nije donosila prihode. Živeli su veoma skromno. Monikino rođenje se smatralo čudom: lekari su njenoj majci dijagnostikovali neplodnost. Zapravo ona jednostavno nije želela da rađa decu u siromaštvu i zato nije zatrudnela. Ćerku je dobila tek kada je shvatila da promene na bolje neće biti. Roditelji su je razmazili, kupovali su joj najbolje stvari a zbog toga su sebe lišili potrebnih stvari.

Monika je odrasla sa idejom: da ne ponovi majčinu sudbinu i da sve uloži u uspeh. Odlučila je i da nikada ne rađa u siromaštvu, kako kasnije ne bi morala da se odrekne svega zarad dece. Kako je uspela da pobegne iz provincije? Zahvaljujući odličnim studijama. Monika je dala sve od sebe i kao najbolja učenica sa četrnaest godina poslata je na koledž u univerzitetskom gradu Peruđi. Monika je obećala roditeljima da će biti "pristojni" i otišla.

Monika Beluči
foto: Profimedia

Lekcija druga. Mnogi putevi vode do jednog cilja. Izaberite najkraći

Tri godine kasnije, Monika je upisala Univerzitet u Peruđi gde je studirala pravo. Roditelji su bili srećni. Radila je kao konobarica da bi dodatno platila studije. Ali čim joj je jedan od gostiju bara, šef agencije za modele, ponudio unosan ugovor, ona je napustila školu i svoje vreme posvetila modnoj pisti. Mama i tata su bili jako zabrinuti, ali ona ih nije slušala. I ispostavilo se da je bila u pravu - njena karijera modela bila je uspešna.

Monika Beluči
foto: Profimedia

Treća lekcija. Samo veoma pametna žena može biti "šarmantna budala"

Monika nije govorila pametne stvari – radila je pametne stvari i slušala pametne savete. I birala je samo pametne muškarce, i nikada nije eksponirala svoje veze. Među njenim izabranicima bili su šefovi manekenskih agencija, bankari, vladini zvaničnici i milioneri. Slagala se sa svima i bila je poznata kao šarmantna i ćudljiva.

Takva slava joj je išla na ruku, jer joj je omogućavala da manipuliše muškarcima. Monika se 1991. godine udala za poznatog fotografa koji joj je napravio veličanstvene portfolije i naučio je kako najbolje da se prezentuje. Od njega se razvela četiri godine kasnije, čim je odlučila da promeni profesiju i postane filmska glumica. Već se približavala tridesetoj i bilo je vreme da promeni svoju ulogu. Karijere glumica su mnogo duže od karijera modela, a i manje su zahtevne za figuru i izgled.

Monika je zavela nećaka slavnog reditelja Frensisa Kopole, a on je nagovorio strica da je uzme za malu ulogu vampira u filmu „Drakula“. Posle Drakule, Monika je shvatila da može da glumi.

Monika je počela da prikuplja informacije i savete. Italijanski režiser joj je savetovao da napusti Italiju: „Ako čekaš uloge sa nama, ostarićeš u kuhinji kao lepotica sa modne piste i veličanstvenim poprsjem." Monika je poslušala savet i uputila se u Francusku. Tamo je našla pametnog agenta koji se energično i upustio u kreiranje svoje filmske budućnosti. Zašto je to radio besplatno? Zato što mu je bilo dozvoljeno da se brine o prelepoj ženi koja se „izgubila“ u svetu velikog filma. Omogućio joj je ulogu u filmu „Stan“, koji joj je promenio ceo život.

Monika Beluči
foto: Profimedia

Četvrta lekcija. Kako uhvatiti neuhvatljivo ?

Na setu filma "Stan" Monika se prvi put zaljubila na prvi pogled. Upoznala je čoveka koji ju je izazvao. „Još jedna prsata budala je stigla!“ , ovako je glumac Vinsen Kasel govorio o svojoj novoj partnerki. Oko njega je bilo more lepotica, a on je uživao u neverovatnom uspehu i bio je najperspektivniji glumac u Francuskoj.

Monika je u početku odlučila da šarmira Vinsenta kako bi uživala u delovima njegove slave i popela se nekoliko stepenica u karijeri. I to sve zarad samodokazivanja: on ju je smatrao budalom, a ona to nije želela da bude. Bila je bila ozbiljno zanesena. Nasilnik, avanturista, ljubitelj ženske lepote, velikodušan i iskren, Vinsent ju je osvojio.

Uvek se klonila takvih momaka kako ne bi izgubila kontrolu nad sobom. Mnogo više je volela smerne muškarce - da bi od njih nešto naučila, ušla u novo društvo, stekla veze. A ovaj ju je raspametio - ispao je prokleto dobar u krevetu i nezamenljiv na poslu.

Monika je prestala da se pokazuje pred kamerama i počela je da se igra. Strast je izbacila iz nje iskre glume, a ona je zasijala kao dijamant. Vinsent je svojim uticajem primorao režisere da u glavnim ulogama sa njim stavljaju i Moniku. Filmovi „Doberman” i „Bratstvo vukova” proslavili su njega, ali i ništa manje nju. Njoj je bio potreban poletan, talentovan i nepredvidiv Vincent. I našla je siguran način da ga veže – da se drži na distanci od njega, da istakne svoju nezavisnost ali da ne živi sa njim. Volela ga je ali je bila i oprezna.

Vinsent je 1998. odvezao Moniku sa aerodroma Orli u svoj stan u Parizu. Na semaforu je izvadio zlatni prsten sa dijamantom iz džepa i rekao: „Pošto juriš svuda bez mene, evo ti bar moj prsten!“ „Hvala“, rekla je Monika. „Bio je to predlog! – rekao je Vinsent. "Pa, da li se slažeš da se udaš za mene?" „Da“, odgovorila je Monika. Venčali su se, a ona je odmah odletela u Holivud na snimanje.

Monika Beluči, Vensan Kasel
foto: Profimedia

Lekcija peta. Izgled je vaš kapital. Unovčite ga!

Monika je imala talenat i uzdala se u lepotu. Sa visinom od 178kg i 68kg, figurom peščanog sata i likom anđela, da li je još nešto mogla da poželi od života ? Radila je sve da sačuva i istakne svoju lepotu.

Monika gotovo ne praktikuje dijete i retko se bavi sportom, a ne prati modne trendove. Sva njena odeća je vanvremenska i skrojena isključivo po njenoj meri. Večernje haljine sirena kroja ističu struk i bokove, dok dekolte otkriva raskošno poprsje. Sve je naglašeno, pojačano, ne možete a da je ne primetite.

Ona zna kako da naglasi najbolje i sakrije najgore. Ima male oči koje ne bi bile vidljive bez ajlajnera. Lice joj je sklono nadutosti, zbog toga vodi računa šta i kada pije.

Monika Beluči
foto: Profimedia

Lekcija šesta. Ljubav ne poznaje prepreke ili granice.

Monika je mislila da zauvek može da drži Vinsenta na distanci i tako sebi obezbedi slobodu da snima gde god i kad god poželi. Imali su odvojene stanove – Vinsent u Parizu, Monikin u Londonu. Ona je romanse na setu smatrala neophodnim za produkciju i prevarila ga je sa Melom Gibsonom, Žerarom Depardjeom i Džordžom Klunijem. Verovala je da njen muž deli njene stavove. Kada je spavao sa Dženifer Aniston, ona je pokazala potpuno razumevanje i njeno razumevanje ga je povredilo.

Na proslavi posle premijere svog sledećeg filma, Vinsent se napio i ogorčeno rekao da je od nje napravio pravu glumicu, a ona mu nije bila ni zahvalna. Ali pogrešio je, Monika mu je bila zahvalna, volela ga a uprkos svim glasinama o njenoj neplodnosti, rodila je ćerku bez ikakvog tretmana vantelesne oplodnje.

Zaista je želeo dete i dve godine je bio fasciniran ulogom oca. Zahtevao je od nje da manje snima i da bude više sa svojom porodicom. Sa 45 godina, Monika je rodila drugu ćerku, ali on je bio ogorčen: „Ovo uopšte nije ono što sam želeo!“ Počeo je da je vara sa svima, uključujući i sobarice u hotelima. Pozvao ju je u Brazil da tamo započnu novi život. Monika je otišla, ali joj se nije dopala vruća klima, buka i prljavština na ulicama. Razveli su se u avgustu 2013. godine.

Monika Beluči
foto: Profimedia

Lekcija sedma. Usamljena boginja.

Nakon razvoda, Monika se ne oseća srećno. I često priča o tome kako bi se mogla vratiti Vinsentu. Nedugo pre razvoda, imala je aferu sa azerbejdžanskim milionerom, bivšim vlasnikom Čerkizovskog tržišta Telmanom Izmailovom. I odjednom izjavljuje za novine kako je sve ovo laž. Obzirom da je želela da vrati Vinsenta nisu joj trebale ovakve glasine. Da, i dalje je lepa i tražena, kritičari i reditelji su oduševljeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs