"OSEĆAO SAM SE TADA KAO DA MI NIKO NIŠTA NE MOŽE!": Čuveni SRBIN spustio Bila Klintona na zemlju na ŠOKANTAN NAČIN

Naš najpoznatiji telohranitelj Goran Dželatović Ajkula je radio sa najvećim svetskim zvezdama, ali nikada nije odstupao od svog stava.

Lifestyle
12:00h Autor:
"OSEĆAO SAM SE TADA KAO DA MI NIKO NIŠTA NE MOŽE!": Čuveni SRBIN spustio Bila Klintona na zemlju na ŠOKANTAN NAČIN
Goran Dželatović Ajkula, Foto: Printscreen Instagram / ajkulauk

Goran Dželatović Ajkula postao je jedan je od najpopularnijih i najpouzdanijih telohranitelja holivudskih zvezda, a po njegovoj neverovatnoj životnoj priči će se snimati, čak, i film! Čuvao je leđa mnogim velikim imenima - Od Madone, do Princa Harija i 50 Centa. Naime, ovim poslom bavi se već 26 godina, koliko i živi u Londonu – a svoju karijeru sa poznatima započeo je zahvaljujući glumcu Džejsonu Stejtamu.

U London je otišao zbog devojke koju je mnogo voleo. Njihova ljubav trajala je do 1998. godine, kada su se i razišli. Potom je 2012. dobio dete s jednom strankinjom, ali sa njom nije uplovio u bračne vode. Baš te godine kad aje postao otac doživeo je vrhunac u karijeri - čuvao je američki drim-tim u košarci. Imao je najjači ugovor za Olimpijadu u Londonu.

- Telohranitelj je neko ko ne postavlja nikakve uslove, neko ko je spreman odmah ako zatreba, bez dodatnih pitanja - objašnjava Groan.

Madona
foto: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gostujući u emisiji "Realna priča" otkrio je brojne zanimljive detalje iz veoma bogate karijere koja traje nekoliko decenija.

Kako je bilo raditi sa Madonom?

- Kada sklopim ugovor da nekog čuvam, dobro se raspitam šta ta osoba voli i šta je njen najveći problem. Na primer, ako ima česte glavobolje, ja uvek imam lekove za glavu kod sebe, ili ako je pušač - obavezno nosim sa sobom cigarete. Madoni recimo treba teretana koja je u blizini i koja radi 24 sata. Da joj je park blizu jer voli noću da trči sama po parku i td. Ona to voli, to nisu njeni zahtevi - kaže Ajkula.

Bil Klinton, Monika Levinski
foto: Profimedia

A šta se desilo kada je čuvao Bila Klintona?

Zahvaljujući Bati Živojinoviću nije ga odbio.

- Bata Živoinović nikad nije odbio ulogu u filmu, bez obzira ako je to bila mala uloga. Bata Živoinović je bio zaslužan zašto nisam Bila Klintona odbio na prvu. Zato sam lupio cenu za koju ću da ga čuvam, a oni pristanu. Tokom prvog susreta nije mi rekao ni "Dobro veče". Kad je seo u kola nije se vezao, a pošto je politika takva da ja ne pričam sa njima ukoliko mi se ne obrate, mi sedimo i ćutimo. Vozilo ne kreće negde oko 6 minuta. On podiže pogled i pita "U čemu je problem?" Ja kažem da li može da se veže. I on kaže "Ja ne moram da se vežem - priča čuveni telohranitelj i nastavlja:

I ja mu tu kažem "nažalost morate da se vežete, jer sam ja odgovoran za vašu bezbednost" I pošto on odbija da se veže, ja mu kažem da ne idemo nigde dok se ne veže.

Ajkula nije odustajao.

- Onda me pitao "Odakle je taj akcenat?" Ja sam mogao da zvučim kao Englez ili da kažem bilo šta, a ja sam opet bio diplomata i rekao "Nije ni vreme ni mesto za takva pitanja, molim Vas, vežite se." On mi kaže:"Hoću da znam odakle si?" - nastavlja priču.

Klinton je bio iznenađen stavom.

- A onda kako je došlo do nesuglasica on ustaje i "nabija" se između mene i vozača i kaže: "Ja ću da se vežem, ako kažeš odakle si?" Onda sam ga ja samo pogledao i rekao : "Iz Srbije, Beograda." On se odmah "zalepio" nazad na sedište i vezao se sa rečima "Možemo da krenemo!" Bio je zatečen. Osećao sam se u tom trenutku kao da mi niko ništa ne može - ponosno je istakao.

1 / 6 Foto: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zbog Bijonse alarmirao "Luj Viton"

Ispričao je kako je uoči jednog nastupa Džej Zija, zbog Bijonse, morao da povuče veze koje je imao u Luj Vitonu.

- Tada je bio jako bilo popularan festival u Hajd Parku koji traje tri nedelje i održava se u julu. Džej Zi je gostovao tada i došao je sa Bijonse. Pre gostovanja trebalo je da idu u šoping. On ne voli mnogo da se šeta i kao ni većini muškaraca nije mu zanimljiv šoping, pa nije hteo da ide sa njom. PR je hteo neki privatni šoping da organizuje, a ona je htela da ide u Luj Viton - rekao je Dželatović.

Kako kaže, Bijonse je tada bila tužna zbog mogućnosti da joj šoping bude uskraćen zbog čega se on sažalio:

- Bilo mi je žao nje i ja joj onako tiho kažem: "Možda ja mogu da ti pomognem. Znam neke ljude u Luj Vitonu, ali moramo da se vratimo u Vest End." Ona je bila oduševljena i ushićeno mi je tražila da to uradim. Rekla je "Zovi ih, molim te!" Ja pustim poruku mojoj vezi u Luj Vitonu. To je sva sreća bilo oko sat vremena pred kraj radnog vremena. Rekli su mi da ne mogu da izbace ljude koji su u tržnom centru, ali da mogu kada Bijonse i Džej Zi uđu u objekat da zatvore vrata i da ne puštaju kupce unutra. Tako je na kraju i bilo.

Naomi Kembel
foto: Lucia Sabatelli/Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za Naomi Kembel kaže da je izuzetno prgava, ali da nije takva ne bi bila to što jeste:

- Prgava je, ali Naomi je zato Naomi. Malo je falilo da budem uhapšen zbog nje na aerodromu Hitrou. Izgubili su joj torbu i ona je počela da se svađa sa radnicama na aerodromu. Jedna od njih je stavila ruku na nju kao bi je smirila, na šta je ova sasvim flipnula! Onda sam ja stao između njih naravno da zaštitim nju, ali samo sam hteo nekako da smirim situaciju da ne dođe još gore svađe. Naomi je htela da se bije, došla je i policija. Nastao je haos. Nekako smo mi izašli, našli torbu i to se nekako završilo. Svi oni imaju različit karakter.

Oprobao se i u muzici

Zbog nadimka po kojem je postao poznat svuda u svetu odlučio je da obradi čuveni hit "Ajkula sa ljudskim likom" u svom stilu.

- Moja generacija je rasla uz pesmu "Ajkula sa ljudskim likom" pa sam hteo da priuštim to i nekoj mlađoj generaciji u nekom novom svetlu. Dakle, ona je vezana za moj nadimak, uvek kada se čuje stara verzija taguju me na društvenim mrežama, pa sam nastavio nešto novo za moje staro društvo i za neko novo društvo. Inače, pesma je na engleskom, refren je na sprskom, ali se on toliko dobro uklopio da su svi oduševljeni, kao da razumeju i sam refren. Dobra reakcija je bila u Londonu - rekao je za "Kurir".

Dželatović je, inače, najbolji prijatelj Miljka Živojinovića, sina našeg pokojnog glumca Velimira Bate Živojinovića. Na glumčevoj sahrani nosio je krst i veoma ga je pogodila njegova smrt. U više navrata je sedeo i pričao s Batom, a njegove savete uspešno je usvajao.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs