FENOMEN KOJI SE DESI JEDNOM U 1O MILIONA: Ana je imala četiri spontana pobačaja i bila je očajna a onda se desilo ČUDO

Medicinski fenomen koji se desio ovoj ženi doktori upoređuju sa premijom na lutriji, retko koji medicinski radnik se susretne sa ovim.

Lifestyle
Autor:
FENOMEN KOJI SE DESI JEDNOM U 1O MILIONA: Ana je imala četiri spontana pobačaja i bila je očajna a onda se desilo ČUDO
Ana je medicinski fenomen., Foto: Shutterstock

Ana (35) je majka iz Masačusetsa koja je rodila dva para jednojajčanih blizanaca što je medicinski fenomen koji se dešava jednom u 10 miliona trudnoća.

U Opštoj bolnici Masačusets u Bostonu Ana Ešli Nes je rodila četvorke, dva dečaka i dve devojčice.

"Kad bi igrala lutriju, a bila ovakve sreće, bila bi enormno bogata. Ovo je izuzetno redak tip porođaja sa kojim će se retko koji medicinski radnici susresti" - komentarisao je dr Ahmet Baščat, direktor Centra za fetalnu terapiju, za časopis "People".

On je objasnio kako nastaje ovakav fenomen: "Ovo se događa kada su dve jajne ćelije oplođene u isto vreme i onda se svaka oplođena jajna ćelija ponovno podeli", rekao je dr Baščat.

Budući da svaka podeljena jajna ćelija ostaje zatvorena u sopstvenoj posteljici, za razliku od tradicionalnih četvorki, gde bi svako dete predstavljalo zasebno oplođenu jajnu ćeliju i bilo zatvoreno zasebno, rezultat su dva para jednojajčanih blizanaca.

Bebe su rođene u 28. nedelji trudnoće, 12 nedelja ranije od punog termina i predviđa se da će barem osam nedelja provesti na odeljenju intenzivne nege za novorođenčadi.

Mama Ešli je u bolnici bila od 6. jula na održavanju trudnoće.

Inače, ova žena je već majka jedne ćerke, a imala je četiri spontana pobačaja i nije očekivala da će roditi još dece. Nažalost, jedna beba nije preživela, prenosi Najzena.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs