IMAO JE SKORO 400 KG, A ONDA SE BUKVALNO PREPOLOVIO: "Valjao sam se po kući kao svinja, nisam mogao da stanem na noge"

Kejsi King iz Amerike imao je skoro 400 kilograma, a onda je rešio da promeni svoj stil života i smršao je dve trećine svoje telesne težine.

Lifestyle
17:25h Autor:
IMAO JE SKORO 400 KG, A ONDA SE BUKVALNO PREPOLOVIO: "Valjao sam se po kući kao svinja, nisam mogao da stanem na noge"
Kako je smršao muškarac koji je imao skoro 400 kilograma, Foto: Printscreen/instagram

Već smo pisali o Džej Tiju čoveku koji je imao preko 400 kilograma, i koji je hranu jeo iz džakova, a sada van donosimo priči o čoveku koji je uz snagu volje uspeo da svoj izgled i život dovede u red.

Amerikanac Kejsi King imao je preko 380 kilograma, ali silnom odlučnošću i napornim radom uspeo je da izgubi dve trećine svoje telesne težine. Sada se, kaže, oseća bolje nego ikada.

Ovoliko drastično mršavljenje se često čini nemogućim, a Kejsi je rešio da podeli svoje "putovanje" u želji da inpiriše i druge ljude koji se nalaze u istom problemu.

To je borba s kojom se mnogi suočavaju, a može ozbiljno da utiče na fizičko i emocionalno blagostanje pojedinca. Kejsi se prvi put pojavio pred očima javnosti u američkom rijaliti šou.

Prema rečima samog Kinga, oduvek je bio "veliko" dete, a kad je završio srednju školu, već je imao preko 136 kilograma.

Umesto da preuzme kontrolu nad svojoj ishranom, nastavio je da uživa u nezdravoj brzoj hrani. Zbog enormnog debljanja, suočio se s poteškoćama u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, poput kupanja, jer ga je njegova veličina sprečavala da stane u standardni tuš ili kadu.

- Budući da sam krupan tip, morao sam da se krećem unaokoli, na neki način gotovo kao svinja, da se valjam i prevrćem jer je nekada bilo nemoguće da se propnem na noge. Morao sam bukvalno da podižem slojeve sala i kože. To je jako težak proces - tvrdi Kejsi.

Nakon promene načina razmišljanja, njegov život je krenuo na bolje.

King je započeo strogu dijetu i rutinu vežbanja, a podvrgnuo se i operaciji smanjenja želuca kako bi manje jeo. Ova operacija pomogla mu je da smrša nakon čega je nastavio da prati svoj novi ritam zdravog načina života, iako mu je u početku bilo jako teško.

King je dobio posao nakon što je neko vreme bio nezaposlen što mu je pomoglo da ostane aktivan i da se kreće.

- Najzdraviji sam od srednje škole, najsrećniji sam ikada, i ne znam jesam li se ikada bolje osećao i više voleo sebe - napisao je na društvenim mrežama.

King želi da izgubi još kilograma, a takođe želi na operaciju uklanjanja viška kože koja mu visi s ruku, grudi i stomaka, prenosi Bright Side.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs