SMRŠALA JE SKORO 200 KG, A KOŽA JOJ JE VISILA DO KOLENA: U suzama je izašla iz operacione sale i pokazala kako izgleda

Tereza Parent uspela je da smrša skoro 200 kilograma, a svoju priču i neverovatnu transformaciju podelila je na društvenim mrežama.

Lifestyle
17:18h Autor:
SMRŠALA JE SKORO 200 KG, A KOŽA JOJ JE VISILA DO KOLENA: U suzama je izašla iz operacione sale i pokazala kako izgleda
Priča žene koja je smršala skoro 200 kg, Foto: Printscreen/instagram

Tereza ​​Parent, 43-godišnja učiteljica iz Kalifronije, nije imala lak život. Njen brat je 2001. izvršio samoubistvo, a dve godine kasnije to je učinila i njena majka. Nakon smrti njenog brata, koji je maltretiran zbog toga što je homoseksualac, Tereza ​​je počela kompulsivno da jede.

Kako je sama rekla, krivila je sebe što nije mogla da mu pomogne. Kada joj je majka umrla potpuno je prestala da brine o sebi. Priznala je da je jela 10.000 kalorija dnevno, što je i te kako imalo uticaja na njeno zdravlje, ali i izgled.

U jednom trenutku imala je čak 272 kilograma, a zbog prekomerne težine 2016. godine doživela je blagi srčani udar. Lekari su je upozorili da, ako ne smrša, neće dočekati 40. rođendan, što je za nju bio alarm za uzbunu. Tereza ​​je počela da se hrani zdravo i da vežba.

Tokom godinu dana izgubila je preko 60 kilograma, zahvaljujući čemu je mogla da se podvrgne operaciji smanjenja želuca. Nakon toga izgubila je preko 100 kilograma, a to je ostavilo trag na telu u vidu viška opuštene kože, najviše u predelu stomaka.

Tereze je izgubila preko 180 kilograma
Tereze je izgubila preko 180 kilograma foto: Printscreen/TikTok

Morala je da se podvrgne još jednoj operaciji i da višak kože ukloni hirurškim putem. Tokom operacije uklonjeno joj je više od 20 kilograma opuštene kože.

Bez stida Tereza je četri dana pre operacije pokazala kako izgleda sa naslagama opuštene kože na stomaku koja joj je visila bukvalno do kolena.

- Za četiri dana radim operaciju abdominoplastike kako bi mi skinuli ovaj višak kože. Vidite da mi visi do kolena, a ovako izgleda kad sednem - pokazala je Tereza u video snimku koji je podelila na Tik Toku.

Kako je naglasila Tereza, višak kože, koji visi na njenom telu, nanosi joj fizičku i emotivnu bol te jedva čeka da je se reši.

- Ja sam ratnik mršavljenja. Zaista sam naporno radila kako bih spasila sopstveno zdravlje i život. I sad izgledam mnogo veće nego što to zasta jesam samo zbog viška kože. Za nekoliko dana ovo će nestati, a moj život će se zauvek promeniti. Delim ovo sa svima vama jer se nadam da će moja priča pomoći još nekome da se izbori sa gojaznošću, ali i da shvati da opuštena koža ide uz gubitak kilograma. Ali i to može da se reši - dodala je ona sa suzama u očima.

Terezina iskrenost naišla je na veliku podršku njenih pratilaca na društvenim mrežamaa njen video pregledam je preko milion puta. Pohvalili su je zbog hrabrosti i poželeli joj sreću na operaciji.

Ubrzo nakon operacije Tereza je objavila novi snimak, koji je takođe naišao na oduvljenje njenih pratilaca.

- Nikad nisam bila bez stomaka. Ne mogu da verujem. Moj stomak je nestao... ta koža je bila bukvalno poslednja stvar moje tuge. Osećala sam se tako tužno i to je činilo da se osećam loše toliko dugo. Umorna sam od osećaja da nisam zaslužila da budem srećna, ali jesam - zaključila je Tezera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs