neverovatni inspirativna priča!

BILA JE NAJDEBLJA DEVOJKA NA SVETU SA 338 KG, LEKARI SU JOJ S NOGU SKIDALI PO 20 KG MASTI: A sada je prelepa mlada mama

Kristina Filips bila je među najdebljima na planeti, potom je usledila neverovatna transformacija. Uspela je da smrša skoro 250 kilograma i danas je potpuno drugačija žena!

Lifestyle
16:33h Autor:
BILA JE NAJDEBLJA DEVOJKA NA SVETU SA 338 KG, LEKARI SU JOJ S NOGU SKIDALI PO 20 KG MASTI: A sada je prelepa mlada mama
Kako je smršala najdeblja devojka na svetu?, Foto: Printscreen Youtube / TLC

Kristina Filips (30) iz Misisipija bila je jedna od najdebljih devojaka na svetu, a brojka na vagi pokazivala je čak skoro 338 kilograma. Dnevno je unosila preko 7.000 kalorija, a iz kuće nije izlazila pune dve godine. Gotovo da nije ustajala iz kreveta, a kada bi prošetala nekoliko koraka po sobi, imala je osećaj da će se ugušiti.

Isticala je da se oseća zarobljeno u svom ogromnom telu, a za nastale probleme krivila je mamu i tadašnjeg muža Zaka koji su joj ne samo kupovali obroke brze hrane, koje je obožavala, nego su joj dozvoljavali da da se prejeda.

Kristina Filips
foto: Printscreen Youtube / TLC

U jednom momentu više nije mogla da izdrži i obratila se za pomoć lekarima, koji su joj rekli da tolike količine masnih naslaga mogu da se skinu samo hiriruškim putem, ali da bi uopšte bilo moguće uraditi tu operaciju, morala je da smrša. Tu je i početak Kristinine neverovatne transformacije 2014. godine - smršala je neverovatnih 243 kilograma. Više nije na lisiti najdebljih ljudi na svetu

Njen proces promene i gubitka kilograma je privukao i pažnju svetske javnosti, te se proslavila učešćem u američkom rijaliti programu u kome je predstavljen život devojaka koje imaju više od 200 kilograma.

- Zarobljena sam u ovom telu u kome ne želim da budem - rekla je ona tada producentima emisije.

Lekari su joj pre osam godina uradili operaciju želuca. Međutim, to nije bilo dovoljno, jer je u organizmu imala velike količine masnih naslaga, te su sa određenih delova tela morali da joj skidaju hirurškim putem. Prema pisanju američkih medija, samo sa svake noge su joj bili uklonili po 20 kilograma masti.

Kako Kristina danas izgleda?

Sada je ova devoja potpuno drugačija. Ima 83 kilograma, što znači da je izgublia dve trećine svoje nekadašnje kilaže. Vrlo rado deli svoje fotografije na društvenim mrežama. U međuvremenu se ostvarila i u ulozi majke i to dva sina. Međutim, i u trudnoći je uspela da se ponovo ne ugoji prekomerno, te može da kaže da je konačno pobedila sebe.

Nov izgled je doneo i nove probleme

Kristina se sada suočava sa strahom da joj se težina ne vrati, zato svaki put kada vidi da se ugojila dva, tri kilograma, u stanju je da ne jede po nekoliko dana, samo kako opet ne bi došla u situaciju da ne može da izađe iz kuće zbog debljine.

- Svaki put kad bih videla da je kazaljka na vagi pokazivala da sam se ugojila, ja bih prestajala da jedem na nekoliko dana. Bojala sam se da ću ponovo biti zarobljena u kući i da neću moći normalno da živim – iskrena je bila Kristina.

Sa druge strane, u tom mukotrpnom i iscrpljujućem procesu mršavljenja nije imala adekvatnu podršku svoj tadašnjeg supruga Zaka. Stalo su se svađali, zbog čeka je ova hrabra devojka imala problem sa anksioznošću.

- U jednom trenutku sam shvatila da je to moja borba i da na Zaka ne mogu da računam - istakla je.

Na kraju su se razveli i ispostavilo se da je to sjajna odluka za nju, jer je pronašla čoveka sa kojim sada uživa. Osnovali su divnu porodicu, roditelji su dva dečaka i jedno drugom su najveći oslonac u svemu.

Kristina se sjajno oseća što konačno može da uradi sve što poželi.

- Ranije nisam mogla da hodam i već posle nekoliko koraka bih se zadihala. Sad se osećam sjajno i u stanju sam da uradim skoro sve što poželim, što je prilično sjajno – rekla je Kristina.

Velika inspiracija je drugima

Ova srećna i nasmejana mlada mama svakodnevno dobija komentare divljenja na svojim društvenim mrežama, a samo neki su:

  • Toliko si lepa i inspirativna da sam to morao da ti napišem. Svaka ti čast kako si uspela da smršaš.
  • Ako si ti uspela, onda mogu i ja. Hvala ti što si podelila sa nama svoje iskustvo.
  • Izgledaš neverovatno. Ti si moja inspiracija.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs