OVO JE NAJOPASNIJI ČOVEK U AMERICI: Dok su tužioci prepričavali detalje smrti njegovih žrtava - ON SE SMEJAO

Niko Dženkis ima samo 36 godina, a već nosi ne baš tako laskavu titulu "najopasnijeg čoveka u Americi"

Lifestyle
16:00h Autor:
OVO JE NAJOPASNIJI ČOVEK U AMERICI: Dok su tužioci prepričavali detalje smrti njegovih žrtava - ON SE SMEJAO
Niko Dženkis, Foto: Wikipedia

Niko Dženskis (36) je 2013. osuđen na smrt zbog četiri ubistava u Nebraski avgusta 2013. godine

Ubistva su se desila manje od dve nedelje od kako je pušten iz zatvora, nakon što je odležao 10 i po godina zbog krađe automobila. Njegova "istorija" prekršaja počinje od kada je imao 15 godina.

Ali kako je sve počelo?

Bilo je to oko 5 sati ujutru, 11. avgusta 2013. godine kada je policijska patrola otkrila dva tela u belom Fordu parkirana u blizini gradskog bazena.

Žrtve su upucane u glavu i pronađene sa izvrnutim džepovima na farmerkama.

Kasnije je otkriveno da su nesrećni muškarci namamljeni na to mesto, jer su mislili da će imati se*s sa dve žene. Ali to je bio Dženkis koji je pre nedelju i po izašao iz zatvora i počeo svoj stravični pir.

19. avgusta, oko 7 sati ujutru, telo Ketrisa Bredforda pronađeno je ispred garaže od srane čoveka koji se vraćao kući iz noćne smene. Istražitelji su našli dve prostrelne rane na Bredfordovim leđima.

Kasniej se otkriva da su Bredford i Dženkis pre dva dana pozirali zajedno i fotografiju stavili na Fejsbuk. To je bila jedina žrtva povezana sa Nikom.

A onda je Dženskis ubio i Andreu Kruger, koju su pronašli 21. avgusta oko 2 ujutru kako leži na putu sa više prostrelnih rana. Andrea se vraćala iz noćne smene kada ju je Niko upucao.

Oko 6:30h istog dana, Krugerov kamion je pronađen nešto dalje od mesta nesreće - napušten.

30. avgusta 2013. godine policija hapsi Dženkisa. Do tada su se dokazi protiv njega samo gomilali: video kamere su pokazale ovog opasnog muškarca kako kupuje oružje i municiju koju je kasnije koristio za ubistva.

Već 3. septembra Dženkis priznaje sva četiri ubistva govoreći policiji da je to bila žrtva Apepu, bogu zmiji.

A onda predstava počinje...

Dženkis se izjašnjava krivim po svim optužbama za sva četiri ubistva, ali se i zaklinje da će zaštiti Apepovo kraljevstvo "divljačkom brutalnošću".

U svojim pismima napisanim na 6 stranica on tvrdi da je boravak u samici povećao simptome njegove šizofrenije, a zatim je okrivio zatvorske službenike za sva četiri ubistva koje je sam počinio.

Zatim je tražio odštetu od 24,5 miliona dolara, tvrdeći da su njegova dela nastala zbog mentalnih poremećaja, šizofrenije, bipolarnog poremećaja i opsesivno - kompulzivnog poremećaja.

A onda je psihijatar zaključio da Dženkis ima antisocijalni poremećaj ličnosti i da glumi psihotične simptome.

Tokom celog suđenja Dženkis se branio rečima da je pod komandom Boga zmije, ispuštao je čudne zvukove i cerekao se dok su advokati prepričavali detalje smrti njegovih žrtava.

Dana 16. septembra 2014. godine sudija je proglasio Nika Dženkisa krivim za sva četiri ubistva.

Dženkis je smešten u psihijatrijsku bolnicu, ali potom je vraćen u zatvor jer nije bilo moguće čuvati ga propisno u psihijatrijskoj ustanovi. Lečenje je nastavljeno u zatvoru.

2017. godine, tročlano sudsko veće je osudilo na smrt Dženkisa. 2020. godine odbijena je njegova žalba. Od tada najopasniji čovek Amerike čeka smrt pod strogim nadzorom čuvara u samici.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs