PORODICA NEUTEŠNA

"ŽIVEO JE MEĐU NAMA I DELIO NAŠU TUGU": Razotkrivanje misterioznog ubistva 2 devojčice iz Indijane zaprepastilo je svet

Liberti Džerman i Abigejl Vilijams krenule se u šetnju, ni ne sluteći kakva sudbina ih očekuje...

Lifestyle
10:22h Autor:
"ŽIVEO JE MEĐU NAMA I DELIO NAŠU TUGU": Razotkrivanje misterioznog ubistva 2 devojčice iz Indijane zaprepastilo je svet
Razotkrivanje misterioznog ubistva 2 devojčice iz Indijane šokiralo je svet, Foto: Printscreen Youtube / WTHR

Liberti Džerman (14) i Abigejl Vilijams (13) gubi se svaki trag 13. februara 2017. tokom šetnje u Delfaju, a već sledećeg dana njihova tela su pronađena kod obližnjeg napuštenog železničkog mosta. Tek posle pet godina otkriveno je šta se zaista dogodilo i ko je odgovoran za njihovu otmicu i ubistvo.

Slučaj je šokirao čitavu zemlju, posebno nakon saznanja šta se nalazilo u Libertinom telefonnu. Između ostalog, u njemu je pronađen i snimak čoveka koji ih je pratio i glas koji je rekao: "Nizbrdo".

Zbog jezivog zločina uhapšen je njihov sugrađanin. Vlasti su na konferenciji za štampu u ponedeljak objavile da je optuženi Ričard Alen (50) iz Delfaja.

- On se izjasnio da nije kriv, a u pritvoru je bez određene kaucije. Suđenje je zakazano za 20. mart - rekao je tužilac okruge Kerol Nikolas Mekliland.

Međutim, ništajoš uvek nije razrešeno. Mekliland je rekao da je slučaj i dalje u toku i da istražitelji imaju otvorene linije za informacije ne samo o Alenu "već i bilo kojoj drugoj osobi". Sud je zapečatio informacije iz optužnice radi zaštite integriteta slučaja, a pripremno ročište zakazano je za 13. januar.

Susretali su se sa ubicom

Porodica Liberti Džerman ne može da poveruje u činjenicu da je za ubistvo njihove memzimice optušen čovek iz istog mesta, u kom se svi znaju.

- Ovo je mala zajednica. Veoma nam teško pada što je to bio neko od nas – rekla je Libina baka Beki Peti, dok se deka pitao kako je nego posle takvog zločina mogao da živi da nastavi da živi normalo.

- Kako neko može da uradi tako nešto i onda nastavi da živi kao da se ništa nije dogodilo?

Petijevi su, takođe, naglasili, da se Libina tetka jednom srela sa Alenom, kada je donela fotografije devojčice za štampanje za njenu sahranu. Opisuju da se saosećao sa njom i da joj ništa nije naplatio.

Kelsi Džerman, Libina sestra, istakla je da je uvek osećala da je ubica neko ko poznaje područje Delfaja, ali da nije želela da veruje da je on "baš tu među nama".

Kako su devojčice nestale?

Ebi i Libi su bile učenice osmog razreda, i poslednjeg dana zimskog raspusta su se dogovorile da idu u šetnju blizu napuštenog železničkog mosta kod staze za pešačenje. Iz kuće su krenule oko 13.00 sati, kako se nisu satima vraćale kući, rođak je pozvao policiju. Sledećeg dana su njihova beživotna tela nađena u šumi, oko kilometar uzvodno od mosta.

Tokom istrage, nadležni organi su objavili snimak muškarca iz Libertinog telefona koji je išao iza njih u nadi da će ga neko prepoznati. Napravljena je i skica osumnjičenog. Samo tokom prošle godine nagrada za nove informacije koje bi pomogle u rasvetljavanju slučaja porasla je na 300.000 dolara.

Sa druge strane, policija je pohvalila neverovatnu Libertinu hrabrost i prisebnost.

- Ova mlada dama je heroj, nema sumnje, što je imala toliko prisebnosti da aktivira video sistem na svom mobilnom telefonu i snimi ono za šta verujemo da je zločin koji tek treba da se dogodi – rekao je zvaničnik državne policije Toni Slokum na konferenciji za novinare 2017.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs