NAROD JE DOŽIVLJAVA KAO LICE NACIJE, ALI GDE ŽIVI PRVA DAMA UKRAJINE: "Pored Vlodomira je postalo suviše opasno"

Prva dama Ukrajine nalazi se na bezbednom mestu, a kako izgleda njen život sada čitajte u nastavku teksta

Lifestyle
12:51h Autor:
NAROD JE DOŽIVLJAVA KAO LICE NACIJE, ALI GDE ŽIVI PRVA DAMA UKRAJINE: "Pored Vlodomira je postalo suviše opasno"
Foto: Profimedia

Od kako je počeo rat između Rusije i Ukrajine, u žiži interesovanja je i prva dama Ukrajine - Olena Zelenski.

Ona je "tiha" podrška mužu, Vlodomiru, dok je svet posle naslovne strane u Vogu doživljava kao hrabru heroinu i "portret hrabrosti".

Ali šta znamo o Oleni Zlenski?

I Vlodomir i Olena su rođeni u gradu Krivi Rih, na jugu Ukrajine. Oni su pohađali istu školu, ali se nisu poznavali kao deca.

Mnogo godina kasnije, jednog sunčanog dana Vlodomir se sa svojim prijateljem vraćao iz pozorišta. Na ulici su sreli dve devojke i tog dana je Zelenski upoznao svoju buduću ženu, prenosi „Stopru”. Bilo je to 1995. godine.

Par od tada počinje da se zabavlja.

Olena je studirala građevinarstvo na Nacionalnom univerzitetu u Kriviju, dok je Vlodomir studirao pravo na Ekonomskom institutu u istom gradu.

Ona, ipak, nije nikada radila u struci, već je karijeru izgradila u šou biznisu i prvenstveno je javnosti poznata kao pisac scenarija u studiju „Kvartal 95”, koji je početkom 2000-tih osnovao Zelenski sa svojim kolegama.

Olena Zelenski
foto: Profimedia

Olena i Vlodomir su u braku od 2003. godine. A on je osam godina čekao pravi trenutak da je zaprosi. Sada imaju 18-godišnju ćerku Aleksandru, koja je glumica i desetogodišnjeg sina Kirila.

Olena Zelenski ima samo 44 godine i za sada je najmlađa prva dama Ukrajine. Od njenih prethodnica ne razlikuju je samo godine, veći i stil oblačenja.

"Lena voli da je sve veoma rezervisano, veoma skromno, ukusno. Ona, naravno, više voli klasiku, nego odeću sa nekim nacionalnim simbolima poput, recimo, Marine Porošenko. Sve je sa ukusom”, rekao je jedan dizajner i dodao da se Olena „čitavog života ponašala kao prva dama”.

Olena Zelenski
foto: Profimedia

Sama prva dama Ukrajine je priznala da se protivila ulasku Zelenskog u politiku.

"Bila sam otvoreno protiv ovog projekta u početku. Zato što je ovo veoma težak projekat, ne projekat, novi pravac u životu. Pokušavala sam da zaštitim muža", rekla je ona na TV kanalu ICTV.

U Ukrajini, Olenu smatraju tihom i povučenom ženom, koja se ne meša u politiku. Prva dama Ukrajine sama je rekla da se njen muž ne konsultuje sa njom po pitanju politike, a jedini savet koji mu je dala je da što manje komunicira sa medijima.

Olena Zelenski
foto: Profimedia

Zanimljivosti vezane za Oleanu:

1. Sa Vlodomirom se zabavlja od 1995. godine

2. Preko društvenih mreža je saznala za kandidaturu njenog muža

3. Od kako je počeo rat u Ukrajini, Oleana ne živi sa suprugom, nego je prebačena sa decom na "bezbedniju lokaciju", piše townandcountrymag.com

Dok njen suprug živi u kabinetu predsednika, ona je zbog opasnosti izmeštena.

"Predsednička kancelarija je postala vojni objekat i mojoj deci i meni je zabranjeno da tamo boravimo. Naređeno nam je da se preselimo na bezbedno mesto - ako je to moguće sada naći u Ukrajini... Od tada sa Vlodomirom komuniciram samo preko telefona," rekla je ona za Vog.

Vlodomir je u februaru za medije izjavio da je on verovatno "meta broj 1, dok je njegova porodica meta broj 2". Od tada su Olena i deca na bezbednoj lokaciji.

1 / 12 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs