NIKO NIJE TAKO OHOLO PREVARIO AMERIČKE BOGATAŠE KAO ŠTO JE TO URADILA ANA: Uzela im milione bez grama kajanja

Ana je Francuska bila mala, pa je odlučila da dođe u Ameriku. Izmislila je bogatstvo, ponašala se kao da je naslednica i opljačkala naivne bogataše

Lifestyle
Autor:
NIKO NIJE TAKO OHOLO PREVARIO AMERIČKE BOGATAŠE KAO ŠTO JE TO URADILA ANA: Uzela im milione bez grama kajanja
Foto: Profimedia

Ana Delvi poznatija kao Ana Sorokin mogla bi biti puštena iz zatvora, ali pod uslovom da ima negde da živi. Juče je američki imigracioni sudija Čarls Konroj odredio kauciju u iznosu od 10.000 dolara za Anu Delvi i ona može da izađe iz zatvora pod uslovom da navede adresu stanovanja.

I to će biti još jedna u nizu Aninih pobeda u Americi, zemlji snova i prosperiteta.

Priča o Ani Delvi je nestvarna. Mnogi kažu da Ana ne postoji, trebalo bi je izmisliti. Ova rusko-nemačka prevarantkinja uradila je nemoguće - uspela je da Američku elitu opelješi na pravdi Boga i ne kaje se.

Ana Delvi
foto: Profimedia

Pravog imena Ana Sorokin, postala je poznata 2018. kada su Veniti Fer i Njujork magazin objavili članak o njenom luksuznom načinu života kojim je pripadnicima visokog društva Menhetna prodala priču da je bogata nemačka naslednica. Na kraju joj se nije dogodio uspeh, već zatvor.

Tri godine živela je u raskoši, a 2019. je osuđena za prevaru i krađu, nakon što je oštetila nekoliko banaka i hotela za više od 275 hiljade dolara. Takođe je uspela da obrlati svoje bogate poznanike - jednog je nagovorila da joj plati privatni avion koji ju je odveo na Venecijanske bijenale za 35 hiljada dolara, dok joj je drugi podmirio hotelski račun od 62 hiljade dolara.

Ana Delvi
foto: Profimedia

Ali, ta njena igra nije predugo trajala. Nakon što je koristila lažni identitet kako bi dobila zajmove od finansijskih institucija, Ana je 2017. uhapšena i poslata u ozloglašeni zatvor Rikers gde kaznu služi i seksualni predator i silovatelj Harvi Vajnstin. Za većinu je stvari dve godine kasnije i osuđena, a zbog dobrog vladanja puštena je ranije na slobodu. Tada je otvorila novi nalog na Tviteru, a na Instagramu. Ana je sa Netfliksom sklopila dogovor, prodala im je svoju priču i od tih para lepo živela.

A onda joj je istekla viza za boravak u Americi i Ana je opet završila u zatvoru.

"Francuska prestonica mi je bila dosadna jer je društveni život završavao već u osam pa sam odlučila da je Njujork grad po mojoj meri," ispričala je Ana kako je započeo njen život u Njujorku.

Ana Delvi
foto: Profimedia

Dolaskom u Njujork postala je Ana Delvi gde je odlučila da se pravi da je bogata nemačka naslednica. Naoružana fiktivnim nasledstvom od šezdeset miliona dolara, odlučila je da osvoji Menhetn. Šarmantna, harizmatična, nemilosrdna i često neuljudna, Sorokin se vešto uklopila u najbogatije njujorške krugove. Njen advokat Tod Spodek, koji joj često ni sam ne veruje, na suđenju je izjavio kako je Ana radila u stilu - ako prođe, prođe.

Ana Delvi
foto: Profimedia

Razlog zašto su svi opsednuti njome veoma je jednostavan - imala je petlje da se upusti i da izvede veliku prevaru za razliku od onih kojima to nije uspelo. Koristeći frazu popularnu na društvenim mrežama, Sorokin je uspela da živi život punim plućima. Na primer, stilistkinja joj je birala odeću koju je nosila u sudnici. Baš poput Džeja Getsbija, postala je utelovljenje američkog sna: osoba koja je od skromnih početaka stvorila bogatstvo i društveni status. Samo što je njeno bogatstvo bilo pozajmljeno, a društveni status stvoren zahvaljujući obmanama i lažima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs