MARK (63) JE INŽENJER, OŽENJEN JE I NE SKIDA SUKNJE I ŠTIKLE: "Nisam gej, žena mi pomaže da odaberem kombinacije"

Mark Brajan je pre nekoliko godina rešio da promeni svoj stil i sada stalno nosi suknje i štikle, a tvrdi da odeća ne sme da ima pol

Lifestyle
11:22h Autor:
MARK (63) JE INŽENJER, OŽENJEN JE I NE SKIDA SUKNJE I ŠTIKLE: "Nisam gej, žena mi pomaže da odaberem kombinacije"
Mark Brajan nosi suknje i visoke štikle, Foto: Printscreen/Instagram/markbryan911

Mark Brajan (63) iz Nemačke, pre šest godina rešio je da promeni svoj stil oblačenja i svaki dan dolazi na posao u midi suknji A kroja i visokim potpeticama.

Smatra da ne može da izrazi svoju ličnost noseći samo pantalone, dok mu suknja pruža veliki izbor oblika i boja. On želi da bude to što jeste i da ljude nauči kako da odbace stereotipe koje imaju o drugima - Mark je samo muškarac koji voli da oblači suknje i da nosi visoke potpetice!

Mark Brajan obožava da nosi suknje i potpetice
Mark Brajan obožava da nosi suknje i potpeticefoto: Printscreen/Instagram/markbryan911

Suknja i štikle više su do modnih atributa za ovog čoveka.

Inače, Mark je inženjer robotike i otac troje dece. Nedavno je otvorio Instagram profil na kojem ga trenutno prati preko 600,000 ljudi. Kako sam tvrdi upravo ga ova odeća čini snažnijim i samopouzdanijim. Više voli da oblači suknje, nego haljine, jer mu to omogućava da kombinuje muževniji izgled od struka na gore.

Mark Brajan tvrdi da se u suknjama oseća fenomenalno
Mark Brajan tvrdi da se u suknjama oseća fenomenalnofoto: Printscreen/Instagram/markbryan911

Ima punu podršku supruge i dece

Kada je počeo da se oblači na ovaj način, seo je sa decom i objasnio im kako tata nije gej, nego samo voli ovaj način oblačenja.

Sada njegova ćerka sanja o tome da obuću pozajmljuje od oca. Njegova supruga ga podržava u ovom načinu oblačenja i često mu i sama bira stil. Njegova inspiracija za oblačenje je bila Megan Markl.

Megan Markl poslužila je Brajanu kao inspiracija
Megan Markl poslužila je Brajanu kao inspiracijafoto: Profimedia

"Inspiracija mi je Megan Markl, to je trenutno moj stil odevanja. Na ideju pencil suknje došao sam gledajući njen lik u američkoj drami "Suits". Oduvek mi se sviđalo kako se oblačila. Nosila je uske suknje i bele bluze. Pomislio sam: "Pa, mogu to da napravim s muškom košuljom i još uvek da zadržim muškost". Mislim da bi odeća trebala da bude rodno neutralnija", rekao je jednom prilikom Mark.

Čak se pojavio na Nedelji mode u Parizu početkom ove godine. Nazvali su ga zvezdom stila, a pistom je prošetao u crno-beloj jakni poprskanoj bojom s odgovarajućim čizmama do kolena.

Što se tiče okoline, Mark priznaje da mu nije lako s obzirom da ga ljudi često pitaju da li je gej, samo zato što nosi suknje.

Osetio je, priseća se, veliko olakšanje kad se pre četiri godine napokon "rešio stega" i počeo bez osećaja srama da oblači ono što je oduvek voleo da nosi, a to su suknje i štikle.

"Toliko sam se oslobodio predrasuda da na posao idem u takvim kombinacijama", ispričao je Mark, koji je ponosan što je mnogima postao inspiracija i motivacija da budu svoji i rade ono što žele.

Kolege na poslu su ga normalno prihvatile, čak kažu da je Mark normalan tip koji se ponaša kao muškarac i vodi muške razgovore.

Kako kaže ljubav prema visokom potpeticama počela je još za vreme studija, a prvi put ih je obuo na nagovor tadašnje devojke.

"Moja tadašnja devojka podstakla me je da isprobam njene štikle i od tada ih stalno nosim. Nosio sam ih uz farmerice, ali odrastao sam u prilično malom gradiću u zapadnom Teksasu, pa nisam baš ulazio u kantri vestern bar u visokim petama", priznao je Mark.

Pored suknji i potpetica Markova velika strast su američki fudbal i brzi automobili, pa često uživa u vožnji "poršea", a čvrsto veruje da odeća ne sme da ima pol i podelu. Još Markovih kombinacija pogledajte u galeriji u nastavku teksta.

1 / 11 Foto: Printscreen/Instagram/markbryan911
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs