saznajte više

PLATILA GROBNO MESTO 25 HILJADA FUNTI, ON JE TAMO VEĆ ČEKA: Ovde će kraljica Elizabeta biti sahranjena

Napokon otkriveno mesto gde će počivati kraljica Elizabeta II.

Lifestyle
10:30h Autor:
PLATILA GROBNO MESTO 25 HILJADA FUNTI, ON JE TAMO VEĆ ČEKA: Ovde će kraljica Elizabeta biti sahranjena
Foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta biće sahranjena danas, 19. septembra, a kao njeno večno prebivalište poslužiće memorijalna kapela u kojoj su sahranjeni i njeni roditelji,kralj Džordž VI i kraljica Elizabeta.

Takođe, tamo se nalazi i urna s pepelom njene sestre, princeze Margaret.

Nakon što zvanično završi državni pogreb, njeno telo će u biti položeno u Vindzoru, odnosno u kapeli Sent Džordž, pored njenog voljenog supruga, princa Filipa.

Princ Filip
foto: Profimedia

Telo princa Filipa koji je u aprilu prošle godine bio smešten u kraljevski trezor sada će biti premešten i stavljen pored kraljičinog kako bi ponovo bili zajedno, sada zauvek. Ovu kapelicu je izgradila kraljica prema željama svog oca koji nije želeo da njegovo telo bude sahranjeno u kraljevskom trezoru. Kapelica je visoka oko 5 metara, široka oko 3 i duboka oko 4 metra, a završena je 1969. godine.

Kraljica Elizabeta, Princ Filip
foto: Profimedia

Izgradnja je koštala oko 25 hiljada funti, a platila ju je sama kraljica. Nalazi se unutar kapele Sent Džordž koja je izgrađena 1504. godine, a u kojoj su ostaci 45 članova kraljevske porodice među kojima je deset monarha i sedam njihovih supruga. Telo kraljice se trenutno nalazi u Vestminster Holu gde će biti do sahrane kako bi se svi poštovaoci kraljice mogli od nje oprostiti.

Megan Markl, Venčanica Megan Markl
foto: Profimedia

Nakon državnog pogreba, telo će se spustiti u kraljevski trezor uz čitanje svih njenih titula, a privatni pogreb će biti održan predveče na kojem će prisustvovati novi kralj, Čarls III. i članovi kraljevske porodice. Također, u ovoj kapelici se održavaju i kraljevska venčanja, među njima je bilo i ono kraljice Viktorije i princa Alberta kao i princa Harija i Megan Markl.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs