skandalima nikad kraja

DA LI JE PRINC HARI "13. PRASE" U KRALJEVSKOJ PORODICI? Da li je moguće da je poslednji saznao najvažniju vest?

Princ Hari navodno je poslednji obavešten o kraljičinoj smrti što je dodatno podgrejalo sumnje o raskolu u kraljevskoj porodici.

Vip priča
09:28h Autor: ,
DA LI JE PRINC HARI "13. PRASE" U KRALJEVSKOJ PORODICI? Da li je moguće da je poslednji saznao najvažniju vest?
Princ Hari navodno je poslednji saznao za kraljičinu smrt, Foto: Profimedia

Nakon brojnih tvrdnji i medijskih natpisa da je princ Hari bio poslednji koji je obavešten o smrti kraljice Elizabete, te da je samo pet mituta kasnije ta vest objavljena u medijima, pomoćnici Palate oštro su reagovali.

Mediji su brujali o tome kako je čak i nova premijerka, Liz Trus dobila obaveštenje pre Harija. Prema pisanjima Deji Telegrafa ovo je samo još jedan primer raskola između članova kraljevske porodice i princa Harija.

Ali u Bakingemskoj palati je bilo jasno da su se takve tvrdnje pojavile uoči kraljičine sahrane, što se smatralo krajnjim nepoštovanjem.

Princ Vilijam, Princ Hari
foto: Profimedia

U retkoj izjavi o tako privatnoj stvari, portparol kralja je naglasio: "Javnost je obaveštena tek nakon što je obavešten svaki član porodice."

Princ Hari obaveštenje o kraljičinoj smrti dobio je neposredno pre zvaničnog saopštenja javnosti, dok je razlog za to bio zato što je bio na letu za Škotsku, te zbog toga nije mogao da se kontaktira.

Princ Hari, Megan Markl, Princ
foto: Profimedia

Nakon odluke da se princ Hari i Megan isključe sa prijema veka u Bakingemskoj palati, oglasio se i prijatelj Saseksa koji je tu odluku opisao kao "neodlučno". Prijatelj je tvrdio da će se Saseksi osećati 'isključeno' nakon što su očigledno bili nepozvani na državni događaj za 1.000 svetskih lidera i prijatelja članova kraljevske porodice koji prisustvuju kraljičinoj sahrani.

Smatra se da su princ Hari i njegova supruga Megan Markl dobili poziv za događaj, čiji su domaćini bili kralj Čarls i kraljica supruga. Ali zvaničnici u Bakingemskoj palati su kasnije insistirali da je prijem bio samo za članove kraljevske porodice.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Cela priča i zbunjenost oko poziva princa Harija i Megan na prijem ukazuje na probleme u komunikaciji između njih i kraljevske porodice.

Nakon što je princ Vilijam pozvao Harija i Megan da se pridruže njemu i Kejt Midlton u šetnji kojom su odali počast preminuloj kraljici javnost je bila oduševljena, te je sve ukazivalo na to da su uspeli da prevaziđu sukobe.

Kejt Midlton, Princ Vilijam, Princ Hari, Megan Markl
foto: Profimedia

Ipak, kako dani prolaze princ Hari shvata da je izostavljen, te se nižu novi "udarci" za njega.

Podsetićemo, princ Hari bio je potpuno "slomljen" nakon što je amblem sa kraljičinim inicijalima ER uklonjen sa njegove vojne uniforme koju je nosio tokom bdenja pored njenog kovčega.

princ Hari, Princ Vilijam
foto: Profimedia

Potresna scena šetnje braće iza kovčega svoje bake podsetila je na smrt njihove majke Dajane, te su svi mislili da će ih to ujediniti i da će na taj način staviti tačku mna skandale. Međutim, to se za sada nije desilo, te se čini da skandalima nema kraja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs