BLAM

ISPALA VEKA: Ovakav PROPUST na dodeli Oskara NIJE SMEO da se desi! (VIDEO)

Danas će biti održana 94. po redu dodela Oskara, a mi se prisećamo najvećeg blama koji je obeležio ovu manifestaciju

Lifestyle
14:32h Autor:
ISPALA VEKA: Ovakav PROPUST na dodeli Oskara NIJE SMEO da se desi! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Naime, 2017. godine dogodio se skandal o kojem se i dan danas priča. Propustom orgnizatora, 89. dodelu obeležilo ju je pogrešno proglašenje pobednika u kategoriji za film godine.

Glumac Voren Biti i njegova koleginica Fej Danevej su "La La Land" proglasila filmom godine, baš kao što je i pisalo u koverti koju su dobili.

Reditelj filma i ostatak filmske ekipe došli su na binu, počeli da se zahvalju, a onda je nasao haos. Nime, ispostvilo se da to nije bio pravi koverat, već rezervni, te da ovaj film nije odneo pobedu, već film "Mesečina".

Malo je reći da je zavladala neprijatna atmosfera. Glumi filma "La La Land" su se vratili na svoja mesta "pokisli"...

24 sata kasnije, organizatori su objasnili ko je kriv za skandal.

Revizorska kuća "PrasjvoterhausKupers" (PricewaterhouseCoopers), u čijoj je nadležnosti brojanje glasova za Oskara i štampanje koverata sa imenima pobednika, izdala je saopštenje za javnost, skoro 24 sata nakon sramne zbrke u završnici 89. dodele nagrada Akademije.

Kompanija je preuzela punu odgovornost za grešku, objasnivši da je jedan od dvoje partnera koji su jedini znali rezultate i delili koverte prezenterima, Brajan Kalinan, "greškom dao Vorenu Bitiju dupli (rezervni) koverat za kategoriju najbolje glavne glumice umesto za najbolji film".

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs