NEVEROVATNA PRIČA

MOŽE LI SUDBINA OKRUTNIJE DA SE POIGRA: Nevin proveo 22 godine u zatvoru, dva dana nakon izlaska-srce ga izdalo!(VIDEO)

Nevin bio u zatvoru 22 godine, doživeo srčani udar dva dana pošto jedočekao slobodu

Lifestyle
18:46h Autor:
MOŽE LI SUDBINA OKRUTNIJE DA SE POIGRA: Nevin proveo 22 godine u zatvoru, dva dana nakon izlaska-srce ga izdalo!(VIDEO)
Foto: Printscren/YouTube

Amerikanac Dejvid Ranta doživeo je srčani udar nepuna dva dana nakon što je pušten iz zatvora u kojem je nevin proveo više od 20 godina.

Dejvid Ranta je bio osuđen na 37,5 godina za ubistvo rabina Časkela Verzbergera

Manje od 48 sati nakon što je “okusio” slobodu, Ranta je doživeo težak infarkt i morao je da bude prebačen u njujoršku bolnicu. Na sreću, lekari su uspeli da se izbore za njegov život, ali su potvrdili da je infart najverovatnije posledica postraumatskog stresa.

- Pokušavamo da shvatimo sve što se dogodilo. On se oseća dobro. Odlično - rekla je žena koja se predstavila kao Rantina nećaka.

- Nagomilana trauma zbog toga što je bio lažno osuđen i zatvoren uporedo s emocionalnim uzbuđenjem zbog oslobađanja imali su strahovit uticaj na njegovo zdravlje - pojasnio je tada njegov advokat.

Prilikom izlaska iz zatvora, našao se u zagrljaju bližnjih, među kojima je bilo onih koji su bili deca kad je osuđen.

- Trenutno se osećam kao da plivam pod vodom - rekao je on novinarima.

Ranta je osuđen na 37,5 godina za ubistvo rabina Časkela Verzbergera u Bruklinu 1990. godine, iako nije bilo dovoljno fizičkih dokaza koji bi ga doveli u vezu sa zločinom.

Okružni tužilac je ponovo otvorio njegov slučaj 2012. godine u okviru preispitivanja sumnjivih slučajeva. Tužilac je otkrio čitav niz neopravilnosti u vođenju istrage, naročito u metodama detektiva Luisa Skarčele, koji je vodio slučaj.

Svedok koji je u to vreme imao samo 13 godina ispričao je da mu je detektiv rekao da prilikom identifikacije “izabere momka s velikim nosem”.

Četri godine pošto je Ranta osuđem, policiji se javila žena koja je rekla da je njen muž priznao zločin dva meseca pre nego nego što je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Sudija je na novom saslušanju 1996. održanom posle izricanja presude zaključio da dotična žena nije pouzdan svedok jer je bila narkomanka.

- Otpočetka sam govorio da nemam nikakve veze s ovim slučajem - rekao je Ranta.

Nakon oslobađanja bio je sa svojom porodicom, uključujući i trudnu ćerku koja je u vreme njegog hapšenja imala samo dve godine.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs