Prepoznaj i promeni

10 navika koje će vas iscediti kao krpu: Sami sebi stvarate problem!

Čuvajte energiju, čuvajte duševni mir. Prepoznajte navike koje vas uništavaju i promenite ih - zbog zdravlja

Lifestyle
Autor:
Foto: Shutterstock

"Ako volite život, ne gubite uzalud vreme jer se život sastoji od vremena," rekao je Bendžamin Frenklin.

 

10 navika koje nam crpe svu energiju:

 

1. Život u prošlosti - stalno analizirate svoje postupke. Razmišljate: "Da li sma mogla to bolje?"; "Zašto sam to rekla, tako postupila?". Na žalost - prošlost se ne može promeniti, ali možete se okrenuti ka budućnosti i odbaciti teret koji vas pritiska.

 

2. Krivica - to je jedan ogroman teret na leđima običnog čoveka. Ili je prihvatite ili je zaboravite. Jednostavno, sa njom se ne može živeti.

 

3. Neodlučnost - dok vi vagate, lomite se! Svaki vaš korak može biti pogrešan, ali ne mora da znači da ćete i pogrešiti. Stoga, odlučite se već jednom i prestanite da mučite sebe.

 

4. Odbijanje pomoći  - "Mogu ja to sama," je rečenica iz koje su nastale mnoge bolesti. Ne, ne možete to sami! Ni jedna osoba nije ostrvo! Dozvolite da vam drugi pomognu i oslobodite sebe pritiska odgovornosti i obaveze.

 

5. Prekomerna anksioznost - Selimović je to lepo rekao u ovoj rečenici: "Boj se ovna, boj se govna, kada ću živeti?" E, baš tako. Dok se vi bojite, ustručavate, život pored vas leti.

 

6. Žalbe - kako zračiš, tako i privlačiš. Žalite se ne odgovara vam posao, smeta vam partner, loša vam je plata - promenite sve! Na vama je! Niko umesto vas ne može da živi vaš život i da rešava vaše probleme.

 

7. Odlaganje - "Putovaću sutra"; "Izaći ću sa drugaricom na kafu drugi put," "Obići ću roditelje sledeće nedelje..."Možda taj dan nikad neće doći, zato je vreme da sada uradite sve što možete kako sutra ne bi bilo kasno.

 

8. Sve gledate negativno - vreme je da promenite pogled! Inače će vam se dešavati samo negativne stvari! Jednostavno.

 

9. Želja da sve kontrolišete - slična je onoj rečenici "mogu ja to sama". Prepustite kormilo drugima, s vremena na vreme - neće život otići dođavola, verujte nam.

 

10. Nemogućnost da se odmorite - ako vam "neki đavo" ne da mira da se odmorite i na momenta zaboravite ne obaveze - imate ozbiljan problem. Shvatite jednu stvar: život nema reprizu - kad već teče neka bude kvalitetan.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...