PRIČA SA SREĆNIM KRAJEM

Sve nevolje ovog sveta, nju su snašle, ali nisu uspele da je poraze: Potresna životna priča Tine Tarner! (FOTO)

"Nakon svih loših stvari koje su mi se desile, danas mogu da kažem da sam srećna žena. Ja sam borac, izborila sam se sa svim teškim trenucima". Ona je dokaz da nakon svakog teškog trenutaka dolaze lepša vremena

Lifestyle
Autor:
Sve nevolje ovog sveta, nju su snašle, ali nisu uspele da je poraze: Potresna životna priča Tine Tarner! (FOTO)
Foto: Profimedia

Tina Tarner je jedna od najslavnijih pevačica, a za svoj rad je osvajala nagradu Gremi čak 8 puta. Pomislili biste da je njen život ispunjen samo lepim stvarima i da je na tom putu pratila samo sreća, ali iza svog tog glamua koji se vidi na sceni krije se tužna životna priča i jedna žena, veliki borac.

Proslavila se pod imenom Tina Tarner, a rođena je kao Ana Mej Bulok 26. novembra 1939. godine u maloj ruralnoj zajednici Natbuš, u zapadnom delu američke države Tenesi.

1958. godine, nakon afere sa saksofonistom Rejmondom Hilom, jednim od muzičara iz benda, dobija svoje prvo dete. Nakon toga se udala za Ajka Tarnera i tada počinje prvi pakao za nju.

Po završetku školovanja 1958. godine počinje da radi u bolnici kao pomoćni radnik, nadajući se da će postati medicinska sestra. U tom periodu, ona i njena sestra počinju da posećuju noćne klubove u gradu gde buduća zvezda upoznaje čoveka koji joj je otvorio vrata uspeha i slave, ali joj je doneo i veliku patnju. Iako nije bila impresionirana njegovim izgledom, Anu je i te kako fascinirao talenat pevača tada popularnog beda The Kings of Rhythym, Ajka Tarnera, zbog čega je bila čest gost na njihovim nastupima u klubovima u Sent Luisu.

Ispovest Snežane Dakić o teškom periodu: Bila sam jaka, dobro zarađivala, a onda se sve survalo! (FOTO)

foto: Profimedia

Primetivši da Ajk i članovi njegovog benda za vreme nastupa biraju devojke iz publike i pozivaju ih na scenu da zapevaju sa njima, Ana je poželela da se i sama oproba u pevanju.

U početku skeptičan, nakon sjajnog izvođenja jedne od pesama B. B. Kinga, Tarner poziva Anu da se priključi njihovom bendu, pa tako u svojoj osamnaestoj godini Ana kao prateći vokal postaje član grupe Ajka Tarnera pod umetničkim imenom Litl Ana.

U isto vreme, 1958. godine, nakon afere sa saksofonistom Rejmondom Hilom, jednim od muzičara iz benda, dobija svoje prvo dete. Budući da nije prihvatala činjenicu kako se Ana tako mlada odlučila na takav korak, majka je izbacuje iz kuće i ona sa sinom Krejgom odlazi u Ajkov dom, a njen odnos sa majkom nikada se nije popravio.

Ta veza nije potrajala, a ona nedugo zatim uplovljava u vezu sa Ajkom.

1962. godine 22-godišnja Tina se udala za Ajka Tarnera, a u prvi mah njihov brak se činio savršenim. Pevačica je odgajala četiri dečaka, Ajka mlađeg i Majkla (njegove sinove iz prethodne veze), kao i njenog sina Krega i jednino zajedničko dete, Ronalda, koga su dobili 1961. godine.

Životna priča naše novinarke: Čovek mora da iživi nesreću, da bi mogao da se raduje sreći! (FOTO)

foto: Profimedia

Živeli su zajedno 16 godina, a prema njenim rečima, to su bile najgore godine njenog života. U tom periodu je pokušala sebi da oduzme život, zbog nasilja kojem je bila izložena. Iako je iz ugla posmatrača, njihov brak bio savršen, realnost je bila potpuno drugačija. U svom memoaru "Moja ljubavna priča" sa užasom se prisetila tog tarumatičnog perioda života i rekla: "Morala sam samo da se otkinem, iz srca da izbrišen uspomene na sve što sam prošla".

Njena noćna mora počela je već na dan venčanja. Tina je naivno računala na lepu ceremoniju među prijateljima i porodicom, ali umesto toga mladoženja ju je odveo u Meksiko da se venčaju.

Već nakon nekoliko dana postao je nasilan, a ipak, pevačica je nastavila da igra ulogu srećne supruge. U memoarima je pisala kako nije imala snage da prekine taj odnos. Verovatno zato što je iskreno želela da sve bude tako. Ali stvarnost života rušila je sve njene planove i snove.

Kako je Darka volela Mešu Selimovića to niko nikad doživeti neće: Da je mogla i u smrt bi sa njim pošla!

foto: Profimedia

"Modrice sam prekrivala scenskom šminkom, jednom mi je polomio vilicu. Taj osećaj poniženosti je nešto što me proganja i danas".

Na kraju joj je strpljenja ponestalo i ona, 1976. godine, nakon još jednog skandala i udaraca pre govora u Dalasu na Dan nezavisnosti, beži od njega. Narednih nekoliko meseci skrivala se od njega u kući prijatelja.

Usvajanje budsističke vere joj je prema njenim rečima dalo snagu da pregura ovaj težak period.

Razvod je okončan 1978. godine nakon 16 godina braka. U autobiografiji optužila je Ajka za zavisnost o drogama. Napustila ga je uz zadržavanje njegovog prezimena po kojem ju je svet zapamtio.

Ovaj period života je bio traumatičan za nju, ali nije uspeo da je porazi za svagda. Uspela je da napravi veliku karijeru i postane omiljena pevačica celom svetu. Njena solo karijera od tada kreće uzlaznom putanjom i počinje da nastupa pod imenom Tina Tarner.

Upoznajte najboljeg direktora na svetu: Svake godine radnicima poklanja stanove i automobile - evo zašto!

foto: Profimedia

Iako joj nije bilo lako da ponovo veruje nekom muškarcu, u njen život, je ušetao Ervin Bač, njena najveća ljubav, čovek koji ju je spasao.

On je muziči producent, 16 godina mlađi od nje. Ta razlika im, kako kaže, nikad nije smetala. U njega se zaljubila na prvi pogled, a venčali su se nakon 27 godina braka, 2013. godine.

"Bio je neodoljiv, zgodan i lep. Jedne večeri sam mu samo rekla: Ervine, želim da me voliš. Pogledao me je kao da ne može da veruje svojim ušima. Šta da vam kaže, ni sama nisam mogla da verujem da sam odlučila da izgovorim ove reči!"

On je spasao moj život dva puta, prvi put kad smo se upoznali i drugi put kad sam se teško razbolela. 2016. godine dijagnostifikovan joj je rak bubrega, a njen suprug joj je donirao svoj bubreg.

Nije imao ni ruke ni noge, a imao je četiri žene, 70 ljubavnica i 14 dece: Životna priča genijalca iz 17. veka!

foto: Profimedia

"Tokom ovog groznog perioda, otkrila sam koliko je moj Ervin veran i drag muž. Bio je odan, ljubazan i pun razumevanja. Stvarno je moj heroj. Ja sam živa zahvaljujući njemu".

Tina priznaje da još uvek ne može da veruje koliko je srećna: "Poneka ni sama sebi ne verujem. Živim pravu bajku. Ervin i ja smo srećni, kao pre 33 godine, kada smo se prvi put sreli. Izglelda da sam morala da preživim oravi pakao kako bi upoznal pravu sreću."

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs