druga strana medalje

Uvek ste bile crna ovca u familiji? Evo zašto vas ovo zapravo čini posebnom osobom!

Kada je neko drugačiji od većine, uglavnom se smatra krivim 

Lifestyle 29.01.2020. - 16:39h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Kada za nekoga kažu da je "crna ovca" u familiji, obično se misli o osobi koja je čudna, sa teškom naravi,  a neretko ima i probleme sa zakonom. Bilo kako bilo, prema ovim osobama uvek se okolina loše ophodi, kao prema odmetnicima. Oni su uglavnom krivi, već samom činjenicom da su drugačiji, čak i kada je to u pozitivnom smislu. 

 

A evo kako i zašto zapravo ako ste "crna ovca" može samo značiti da ste izuzetna i posebna osoba vredna pažnje i svačijeg poštovanja. 

 

Ovo vam dozvoljava da se osećate slobodnom

 

Mi svi želimo da pripadamo. Ali ponekad osećaj sa sobom nosi i to da morate žrtvovati nešto. Kako biste bili prihvaćeni od strane svoje porodice, možda se trebate ograničiti. Morate da sakrivate sopstveni identitet i ne dozvolite sebi da radite stvari koje želite i ono što smatrate ispravnim. 

 

Ukoliko vas već smatraju crnom ovcom, nije vam potrebno da vas članovi porodice prihvate, a ovo vam može doneti potpunu slobodu da pravite sopstvene izbore bez da pitate bilo koga. Ne morate da kompromitujete svoje vrednosti i uverenja i možete ostati dosledni sebi. Niko vas više neće kontrolisati. 

Ovo vas distancira od toksičnih ljudi

 

Koliko god da je teško osećati se kao potpuni autsajder u sopstvenoj porodici, ovo može biti i dobro za vas. Konstantna kontrola i stalna zelja da vas porodica promeni i nametne vam svoje ideale, terajući vas da dostignete njihove standarde, može ozbiljno uzeti danak na vaše mentalno zdravlje i na način na koji vidite sebe. Tako da pomeranje od ovakvih osoba po vas može biti samo dobro!

 

Ovo vas čini jedinstvenom

 

Ukoliko vaša porodica smatra da ste vi čudni, to samo znači da nemate puno zajedničkih osobina sa njima. Ili ih vaša otvorenost zastrašuje. 

Ovo su neki od razloga zbog čega oni žele da se vi osećate loše ukoliko ste drugačiji. Ali, ovo ne znači da niste u pravu ili da treba da se menjate. 

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs