ROBINZON MODERNOG DOBA

Bio je moćni milioner, a onda je rešio da ode na pusto ostrvo: Novac truje, ljudi nisu naučili šta je u životu važno!

Kaže da su sve te godine koje je proveo na pustom ostrvu od njega napravile boljeg čoveka 

Lifestyle 29.12.2019. - 15:19h Autor: Stil/Kurir
Foto: Profimedia

Dejvid Glašin je bio vrlo uspešan biznismen koji je na svom računu imao milione. Imao je život, neki bi rekli, iz snova. Nekoliko godina je uživao u životu prepunom materijalne sigurnosti, ali se 1987. godine sučio sa velikim finansijskim brodolomom posle kraha na berzi. 

 

Tad je izgubio veći deo bogatstva, a da nevolja ne ide sama pokazalo se i u njegovom slučaju. Posel finanskijskog debakla, Dejvida je napustila i žena, pa je on odlučio da ostavi život kakav je do tad poznavao iza sebe i uputi se na pusto ostrvo na kojem živi već 22 godine. 

 

"Želim da umrem ovde. Ovo je moj raj na zemlji. Kad sam došao na ostrvo bio sam otrovan željom za novcem. Novac truje ljude. Zbog njega mi se raspao brak", objasnio je Dejvid u dokumentarcu o njegovom životu.


6 načina da budete srećniji u 2020. godini: Pridržavajte se ovoga i ostvarićete sve što zacrtate!

foto: Profimedia

Iako uživa u ovakvom načinu života, kaže da mu razgovori sa ljudima ponekad nedostaju i da bi voleo da ga barem nekoliko puta godišnje neko posećuje.  

 

Na pitanje kakav je život savremenog Robinzona, rekao je: "Morate da mislite pozitivno sve vreme inače ćete poludeti jer vas stvari iskušavaju i ne idu uvek u željenom pravcu".

 

Priča koja će vas raznežiti: 78 godina su najbolje prijateljice, ni starački dom nije uspeo da ih razdvoji!

foto: Profimedia

Jednom godišnje napušta ostrvo kako bi sebi obezbedio namirnice za život. Kaže da je zahvaljujući ovom ostrvu postao bolji čovek koji zna da ceni ono što je stavrno bitno u životu.

 

"Svakome treba isceljenje u nekom periodu života i to se dogodilo meni", rekao je Dejvid.

 

18 divnih vesti iz 2019. godine: Dešavale su se i lepe stvari, verujte nam na reč!

foto: Profimedia

Ima sina (21) i ćerku koja nikad nije posetila ostrvo. Preživeo je i tragediju kada mu se druga ćerka ubila pre 6 godina.

 

Njegov miran život je uzdrman kada je australijska vlasti odlučila da ga iseli sa ovog ostrva. Dejvid želi da ovde provede ostatak života, ali pitanje je hoće li uspeti u tome.

 

Pet stvari koje nikad neće izaći iz mode: Uživajte u onome što je zaista važno!

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...